http://norbimasszor.hu

Amikor reggel felébredünk gyakran fogad az a látvány, hogy értesítések hada lepte el mobilunkat, egykis Facebook, Gmail,  Viber, vagy esetleg még pár  nemfogadott hívás, majd amikor a munkahelyünkre érkezünk tovább folytatódik az ördögi kör és gyakran már azt se tudjuk kinek válaszoltunk, vagy kinek nem, és ez az állandó készenlét már-már megvisel bennünket. Ismerős a helyzet? Ön is ebben a cipőben jár? Ha igen, bejegyzésem Önnek szól.

értesítés

Az állandó értesítésekre való reagálás megviseli idegrendszerünket.

2016-ban tény, hogy a leggyakrabban használt eszköz a mobiltelefon, egy felmérés alapján a napi ránézésekkel együtt átlagosan napi 2-3 órán keresztül nyomkodjuk készülékünket, míg egy irodai munkát végző személy a számítógép használattal együtt 10-16 órát tölt az állandó online jelenléttel „csekkolással”.

A birtokunkba jutó rengeteg információ nem csak eltereli figyelmünket, de idegrendszerünkre is hatással van, a rendszeres stresszhelyzetek negatívan hathatnak ránk.  A soha véget nem érő bejegyzésáradat miatt is bosszankodhatunk, azt érezhetjük elveszünk a tömegben és felületessé teszi kapcsolatainkat.  A közösségi oldalakon fellelhető ismerősök, a látásból ismerem típusú személyek újabb aggályokat vetnek fel, és a szabadabb viselkedési szabályok miatt könnyen válhatunk célponttá vagy épp ellenségé, sőt a hangulat és kapcsolati állapotunknál, belső kényszert teremthetünk magunknak arra, hogy kifelé próbáljunk megfelelni, ami újabb konfliktusokra vezethet.

Az értesítések bűvöletében...

Az értesítések bűvöletében…

Az e-mailekkel, értesítésekkel sincs ez másképp, azonnali késztetést érzünk, hogy már útközben reagáljunk a történésekre, egyből, átgondolás nélkül próbáljuk megoldani a problémákat több-kevesebb sikerrel.

Az állandó Online jelenlét kimerítő

Az információ feldolgozása, jelenlét, és a belső kényszer egy olyan állapotot szül, ami hosszútávon akár idegi kimerültséghez is vezethet. Viszont ha nem végezzük rendszeresen, azt érezhetjük, hogy kilógunk a társadalomból, és magányosak vagyunk.

Fáradt hölgy

Fáradtság, kimerültség az állandó online lét velejárója.

Üdv a Mátrixban

Amíg a telefonunkkal, számítógépünkkel foglalkozunk addig a való élet, a jelen megtörténik és előbb utóbb arra leszünk figyelmesek, hogy eltelt az idő, úgy hogy valójában csak a képernyőket simogattuk, hogy semmi érdembeli dolgot nem tettünk és a világ rengeteget változott.  – Erre már rengeteg milliárdos rájött és épp ezért töltik a szabadidejüket, olyan dolgokkal, ami valóban feltölti őket, nem enged a megfelelési vágynak, és újra kiegyensúlyozottabbak, produktívabbak lehetnek a mindennapokban.

Igen, ők azok az emberek, akiknek nem kell dolgozni, illetve a napi rutinban résztvenni, viszont mi nem vagyunk ilyen helyzetben, épp ezért szeretnék segítséget nyújtani , olyan szokások kialakításával, amik megszabadíthatnak az állandó online jelenléttől.

Mátrix-trilógia

A mátrix közelebb van, mint gondolnánk…

Mi lehet a megoldás?

Talán a legjobb az lenne, ha az okostelefonok helyett egy beszereznénk egy régebbi „buta telefont” pl. Nokia 3310-est. Persze erre eddig még kevesen vállalkoznak,  mert túl nagy kompromisszumokkal járna. Amíg ezt nem tudjuk elviselni, addig az a létező legjobb megoldás az önfegyelem, ha megtervezzük, mikor foglalkozunk a telefonunkon ezekkel az értesítésekkel. Javaslom, hogy akkor használjuk Őket, amikor nem foglalkoznánk semmi mással se. (pl. utazás közben jó alternatíva lehet.) Ezenkívül azt javaslom, hogy használjunk repülő üzemmódot, illetve kapcsoljuk ki az állandó szinkronizálást, amit az értesítési sávban találunk.  Hasznunkra lehet a Samsung és az iPhone készülékekben található ne zavarj mód is, ezzel megelőzhetjük azt, hogy állandóan a telefonunkat ellenőrizgessük.  Mégjobb ha magunkkal se visszük a telefonunkat pihenéshez, sőt nagy ívben kerüljük az okos kiegészítőket, okos karkötőket, órákat a relaxációnál, nyaralásnál. Persze ne vessük el őket örökre, viszont amikor pihenni szeretnénk tegyük le, engedjük el, és érezzük magunkat jól, a jelenben, MOST.

golfozó-milliárdos

A milliárdosok titka: Nyugalom, csend, béke… Üdv a jelenben!

A LUXUS most kezdődik

Az igazi luxus, az ha megélhetjük a mindennapokat, az élményeket, barátokat, családunkat, azt hogy süt a nap, vagy éppen eláztat az eső, ha sétálunk, ha jógázunk, ha masszíroznak, ha kutyázunk vagy éppen egy könyvet olvasunk a vízparton.

„Boldogság, jobb minőségű élet és hosszútávú egészség vár ránk, ha így pihenünk és éljük mindennapjainkat. Merjünk változtatni és éljünk jobban már ma. –  Csakis így érdemes.”

norbimasszor

Kérdése van? Írjon e-mailt, vagy hívjon telefonon, amiben tudok segítek!

Amennyiben bármilyen kérdése lenne a jobb élettel, relaxációval, a stressz elleni harccal vagy a gyógymasszázzsal kapcsolatban, írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra vagy hívjon telefonon a 06/30 594 9225-ös telefonszámon.

Ha hasznosnak találta bejegyzésem, kérem ossza meg másokkal is. – Köszönöm!

További hasznos egészségmegőrző cikkeket az életstílus blogon olvashat!

Jó egészséget!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!