http://norbimasszor.hu
Fiatal korban az ember „legyőzhetetlennek”, és soha el nem múló adottságnak gondolja egészségét.  Telnek múlnak az évek és középkorú felnőttként előjönnek a problémák, fájdalmak.  Sajnos, mi magyar emberek hajlamosak vagyunk arra, hogy csak akkor megyünk el orvoshoz, csak akkor keresünk meg szakembert, ha fáj. Pedig a prevenciónak, megelőzésnek ugyanolyan fontos szerepe van.  Ne feledjük, ha valamit nem adunk meg szervezetünknek az az idő múlásával előjön. Ha egészségtelen, mozgásszegény életmódot élünk, ne várjunk negyven évesen túl sok jóra, hisz ennyi teher a szervezetünket is megviseli. Ilyenkor persze lehet, már utólag „siránkozni”, gyors változtatásokat tenni, de nem ez a megfelelő módszer. Ne akarjuk 20 év egészségtelen életmódját egy 90napos diétával eltüntetni, hisz ez úgy se fog működni és még csalódottabbak leszünk. Próbáljuk meg életmódunkat fokozatosan megváltoztatni. Ne hirtelen akarjunk sportosak lenni, hanem küzdjünk meg érte, mindennap változtassunk egy kicsit és a végén azt vesszük észre, hogy nincs min változtatni. Ha eddig nem mozogtunk, akkor menjünk el esténként sétálni, kocogni, vagy végezzünk súlyzós edzéseket, a lényeg, hogy akarjunk változtatni életmódunkon.
A diéta nem egyenlő a koplalással, sokkal inkább az ételek minőségének és mennyiségének megváltoztatása.
A masszázs is kiválóan segítheti az egészsegtudatos életmódunkat, hisz mint mechanika inger pozitívan hat a testünkre, javítja, „felpörgeti” anyagcserénket, és segít megválni a káros salakanyagoktól. Mindemellett kellemes, relaxáló érzést nyújt, mely egy fárasztó nap után üdítően hat pszichikailag az emberre.  Fontos megemlítenem még,  hogy aki sportol, annak teljesítményét a masszázs akár 30-40%-al javíthatja. De a masszázs prevenciós célokat is szolgálhat, gondoljunk csak az elmúlt napokban megemlített stresszre,  minden inger amit a hétköznapokban „kapunk” , hatással van a szervezetünkre.  Amikor irodai manager masszázst végzek rengeteg középkorú embernél tapasztalom a mozgásszegény életmód és a stressz okozta kapcsolatot, körülbelül 80%-uknak jelentkeznek a nyak és vállöv problémák. Persze vannak kivételek is, ami úgy gondolom erősíti a szabályt.
De lényegében a helytelen életmód, az „éhgyomorra kávé” és egyéb berögzült rossz dolgok, az idő múlásával tönkreteszik az embert.  Úgy kell gondolni a munkahelyi stresszre, a „nemétkezésre” , hogy mindig lehet változtatni rajta. 
Ne feledjük azt a projektmunkát, sőt az egész munkát is újra kezdezdhetjük, ha van egészségünk.

IDŐPONTOT KÉREK MOST!