Alternatív megoldás kézzsibbadás kezelésére

Olvasási idő: 2 perc

Sajnálatos módon egyre fiatalabb korban fordulnak elő kézzsibbadással járó tünetek, mely érzészavarral, megrázásra enyhülő bizsergő érzéssel párosulnak.  A statisztikák szerint a betegség egyaránt érinti a férfiakat és a nőket is, és mivel a jelenség több okra is visszvezethető , ezért jobb ha a diagnózis felállítását nagy gyakorlattal rendelkező szakorvosra bízzuk.

Nagyon fontos, hogy a kialakuló panaszokat azonnal kezdjük el kezelni, még mielőtt a műkodészavar nem ér el egy állandósult állapotot. (Ezt következőn nehezebb visszaállítani, a sokkal nagyobb az esélye, hogy  panaszok visszatérnek.)

A nyugati orvoslás a betegség kezelésére gyulladáscsökkentőket, izomlazítókat javall. Mindemellett a panaszok megszűnése érdekében pihentetést, nyugalomba helyezést javasol. Előrehaladt állapotban a műtét is felmerülhet, ebben az esetben ugyanis felvágják a nyomás kialakulásáért felelős szalagot, és ezáltal csökkenhet vagy meg is szűnhet az idegre gyakorolt nyomás.

Mit tehetünk MI a kézzsibbadás megszűnésének érdekében?

Első körben hideg-melegvizes váltózuhanyzás javasolt, a keringés fokozásának érdekében.
Egyes pácienseim beszámolnak szauna után megszűnő zsibbadásról is.-Érdemes tennünk egy próbát nekünk is.

image

Másodsorban hát-váll-nyak és felső végtag masszázst javasolnék, a nyakkal kezdődően(szegmentumonként vivőanyag nélkül) majd intenzív izomlazító hatóanyag tartalmú vivőanyaggal, Tens kezeléssel és kimozgatással, illetve főként trapéz izom nyújtással kiegészítve heti-kétheti rendszerességgel.

Harmadsorban tornát javasolnék, mégpedig egy speciális tornát melynek eredményéről(panaszcsökkenés,panaszmentesség) egyre több természetgyógyász számolt be.
Hogy mi is ez torna? A alábbi linkre kattintva megtudhatja: norbimasszor.hu/javasolt-torna-kezzsibbadas-enyhitesere/

Ha bármilyen kérdése lenne fittséggel, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a +36 30 594 92 25 -ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra . Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet. Jó egészséget!

Ide kattintva lehetősége van támogatni a munkásságomat. Köszönöm szépen!

Comments are closed.