http://norbimasszor.hu

Mostani cikkem kicsit személyesebb lesz, mint az eddigiek, de úgy gondolom , hogy kapcsolódik a masszázshoz, vagy legalábbis az egészséges élethez, sportoláshoz.
Előre le szeretném szögezni, hogy cikkem nem a ” Facebookon feszengő, gizduló,  barom gyúrósoknak szól”, hanem azoknak az embereknek akik az önimádat helyett, a sportolás ezen formáját választják.

Az évek során midig változott a véleményem a testépítés megítélésével kapcsolatban , vékony gyerek voltam körülbelül a 14éves kori súlyom 54kg-lehetett, akkor kezdett el érdekelni fizikumom erősítése, leginkább a lányok szimpátiájának elérése érdekében.- Ami hiba volt, de végülis érthető, hogy fiatalon mi mást is akarna az ember.

Kezdetben nehéz volt elindulni, a hónapok után nem volt eredmény, mert kevés ismerettel rendelkeztem. Csak a gyakorlatokat végeztem, többé kevésbé szabályosan, és vártam a csodát, hogy mikor érek el valamit. De nem történt, azon kívül nagyobb változás , hogy kicsivel feszesebbnek láttam izomzatom.
Az ismeretek hiánya, ami talán a legnagyobb gond volt 14évesen és az , hogy az ego elvakította az embert.
Persze hozzásegített a sok okoskodó „haver” is akik kakaót javasoltak edzés után fehérje por helyett.
Mindez 14évesen történt és azért írom le, ha esetleg ilyen helyzetben vagy , tudd , hogy nem lesz eredménye, csak éveket pazarolsz el vele a konditeremben.

HOL KEZDŐDIK AZ EDZÉS?
Az edzés egy tanulási folyamat, és egyénre szabott. Azt a gyakorlatot végezd, amelyik „jól esik”(Nem fáj,stb.) és egyben hasznos is az adott izomcsoportra.
Jó , hogy megvan az edzésed, de ez még nem minden.
Az áttörő változás körülbelül 17éves koromra tehető, amikor a TESTÉPÍTÉSSEL, mint RENDSZERREL kezdtem el foglalkozni.
A legtöbben attól várnak változást, „izmosodást”, hogy edzenek, volt olyan ismerős aki napi 3órát edzett, de közben azért elbeszélgetett a terembe lejáró haverokkal.  Ennek semmi értelme , egy hatásos edzés körülbelül 1-1,5órát vesz igénybe.

A másik „kedvenc” csoportom az azon fajta emberek csoportja, akik nagyon nagy hardcore sportembernek tartják magukat, és a terem előtt cigiznek, hétvégente meg alkoholizálnak,”partykáznak” kőkeményen.
Ami szerintem gáz, hogy több ilyen személyi edzőt is ismerek, akik hitelüket vesztették a szememben.>Ettől függetlenül genetika miatt jól nézhetnek ki.Ideig ,óráig.

Na de teljesen elis kanyarodtam a témától, hiszen a RENDSZERRŐL kezdtem el írni, sokan azt nem értik meg , hogy ha IZMOSak akarnak lenni, ezért tenni is kell, nem a hambitól, a mekis kajától leszel izmos, hanem étrended minőségi, és mennyiségi szabályozásától. De ki mondhatta volna el ezt vidéken, ahol a „bádi bilding” a zsírszalonnával kezdődik…
Az „étkezés-pihenés-edzés” , ez a kulcs a sikerekhez.
Ezenkívül persze megemlíteném a kitartást(volt olyan ,hogy vasárnap reggel 8-ra jártam edzeni),
és a szövegértést emelném még ki, mert hiába le van írva jól, de ha nem tudod értelmezni akkor nincs semmi értelme az egésznek.

A komolyabb edzés , mindig tervezéssel kezdődik, ezt nem lehet megkerülni.
Leírod, hogy körülbelül mennyi időt,pénzt és energiát tudsz ráfordítani a sportra. Ha nem állsz úgy anyagilag , akkor sem kell abbahagyni, csak okosan átkell gondolni, mi az ami hanyagolható, mi az amit a TE rendszered elérhetővé tesz. De egy átlagos napi, egészséges étel kijön napi 800forintból, ez kezdetben soknak hangzik, de gondold el , hogy 2sajtburger a mekiben 500Ft, és az egy étkezésre elég, ez viszont egész napra „minőségi” tápanyag.-Egy ilyen étrenddel már lehetséges a fejlődés, a mekis kajától meg amúgyis plöttyedt leszel maximum.
Viszont a monotonitás elkerülése érdekében, néha néha azért beiktathatsz egy-egy „félre-étkezést”, ami nem bűn, csak tudni kell hol a határ.

A mai világban mindenki a táplálék kiegészítőkre esküszik, van egy fejletlenebb réteg aki a mai napig összekeveri a táplálék kiegészítőket a szteroidokkal.
Nemis ez a lényeg,hanem ,hogy vannak előnyei pl.gyorsabb felszívódás: kezdetben a fejlődéshez elég az edzés utáni 30g fehérje turmix(ez maximum 200Ft)

Szóval mi a fejlődés kulcsa? A táplálkozás, alapanyagot kell változtatnod,
párizsi, fagyi és egyéb cukros dolgok helyett , tápláló ételt kell elkészítened MAGAD számára. Rizs,csirke,zöldségek.Ne feledkezz meg a vitaminokról se-használj multivitamint. Ez maximum napi 1000Ft. Drága? Nemhiszem, a többi megcsak úgyis kifogás…

A pihenés a másik legfontosabb dolog, aludj 8 órát- ezt nem lehet bővebben leírni.

A harmadik dolog az edzés, a lényegét abban fogalmaznám meg, hogy az edzés végére érezd az adott izomcsoport elfáradását, akkor volt értelme.
A másik dolog meg , hogy ne csak egy adott izomra edz pl.csak mell…
Íme az én edzéstervem:

1.nap
Hát:
Húzódzkodás(gépen):5X10
Mellhez húzás(közepesen szűk rúddal):3×12
Nyakhoz húzás egyenes rúddal:3×12
Hyperhajlítás: 4×20
Evezés:4X12
Váll Hátső része:
Döntött padon 2kezes szabadsúllyal(4×12)
Csuklya:
Állhoz húzás csigán (4×12)
Bicepsz:
Váltott karú bicepsz: 4×12
Scott Pad+csiga: 4×12
Francia rúd:4×10
2.nap
Has:
Felülés 3×20
hasprés 3×25
oldalhasra(azon a padon ,amin a hyperhajlítást végzem): 3×20 mindkét oldalra
Láb:
Kitörés 4×12
Lábtoló 4×12
Combhajlítók 4×12
Combfeszítők 4×12
Vádligép 4×20
3.nap
Mell:
Fekvenyomás egyenes padon 4×8(keretben+pad)
Tárogatás egyenes padon 4×12
Fekvenyomás 45fokos padon 4×8(keretben+pad)
Tárogatás ferde padon 4×12
Kereszthúzás csigán: 3×12
Tricepsz:
Támasztott lehúzás 4×12
Tolódzkodás 4×12
Homlokra engedés: 4×10
Váll első része:
Vállgép(delts):4×12
Arnold nyomás: 4×12

Nos ennyi lenne az edzés rész, nekem így bevállt, de ez nem azt jelenti, hogy nálad is így fog működni ,addig alakíts az edzéseden ameddig csak tudsz ,olvass utána valaminek ha nem érted és lesz eredmény, hidd el.
Ha személyi edzőhöz jársz, akkor ha ezeket a dolgokat az elején nem tisztázzátok, akkor nagyvalószínűséggel hosszú évekig feleslegesen dobod ki a pénzt. Persze a személyi edzőnek is megvan a maga szerepe: Mégpedig a gyakorlatok helyes kivitelezésének tanítása, esetleg segítség nyújtás.
De ,hogy ne csak magamat fényezzem, vannak hibáim nekemis, pl. a guggolással, -igyekszem odafigyelni a helyes kivitelezésre mindig.

MEGBIRKÓZÁS A FEJLŐDÉSSEL:
Igen, ha betartod az alapokat, akkor előb utóbb fejlődésnek indulsz, izmosabb leszel, jobban fogsz kinézni, meg lesz kemény munkád eredménye.- De sok irigyed is lesz, sokan pletykálják majd, hogy koxolsz, vagy felfújt izmok jelzővel jellemeznek. Nos egyvalamit tudj, TE elérted a célod, és valljuk be sok embernek fáj, hogy sikeresebb lettél, és a saját nyomoráról ezzel próbálja meg elvonni a figyelmet. Volt egy olyan körülbelül 40éves, full alkoholista, úszómester,”kertitörpe kinézetű” ismerősöm, aki a hátam mögött beszélt izmaimról, lufi szóval jellemzett és rosszakat mondott, viszont a szemembe egyszer se merte megmondani.-ez egy bizonyos agyi szint, és valljuk be féreg viselkedés. Azért írom le, mert biztos vagyok benne , hogy az ilyen kaliberű ember sosem olvas.
-Szóval könnyen lesznek irigyeid , de nem kell törődni velük.

EDZÉS MEGFILOZOFÁLÁSA:
Miért edzek? Izmos legyek, tetszek a csajoknak? Facebookon kockahas képet rakjak ki, amit belájkoljanak? Én legyek az „izomjani”?
Az évek során ezis változott bennem, kezdetben ez volt a cél.
Viszont eme rendszer felállítása, szerintem sokkal több, mint egyszerű ego fényezés, amit sajnos a többség képvisel.
Az edzés megváltoztatta a gondolkodásmódomat, rövid és hosszútávú célokat adott és ami a LEGJOBB , hogy a konditeremben „tanult” súlyokkal való küzdést, átsikerült ültetnem hétköznapi életem problémáinak megoldásához, működik.
NEM az izmokról, a kockahasról szól az edzés, hanem arról , hogy kitűzöd a célod és eléred, teszel érte és tudod , hogy csakis ÖNMAGAD szabhatsz határt álmaidnak.

Az évek során rengeteget olvastam,tanultam, és tanulok is, de mindez nem működött volna Drugsbunny munkássága nélkül. Mindenki figyelmébe ajánlom könyvét a Sárga Kapszulát, és edzőtermét a Body Builder Gym-et is.

IDŐPONTOT KÉREK MOST!