A tél fűszere: A fahéj

A napokban készítettem egy csodálatosan finom, fűszeres, fahéjas teát. A forró folyadék elfogyasztása után merült fel bennem az a kérdés, hogy vajon mi másra használható még eme különleges fűszercsoda?
A fahéj jótékony hatással bír:
Az emésztőszervekre(Puffadás, hányinger gyorsabban megszűnhet) ,
Szív- és érrendszerre,
Vércukorszintre is.
A Brit Diabétesz szövetség lapjának októberi száma egy olyan, 12 hetes vizsgálatról számolt be, amelyben igazolták, hogy napi két gramm fahéj jelentősen csökkenti a vércukorszintet és a vérnyomást.
A londoni Imperial College kutatói abból a korábbi eredményből indultak ki, mely szerint hogy napi
fél teáskanál fahéj a II. típusú cukorbetegeknél jelentősen csökkenti a vércukorszintet, a triglicerid-
szintet, az LDL (káros koleszterin) és a teljes koleszterin szintjét. Ezután megállapították, hogy két hónapig napi 2 g fahéj elfogyasztása jelentősen csökkenti a rosszul kontrollált II. típusú cukorbetegek HbA1c szintjét és magas vérnyomását. Ezért a fahéj étrend-kiegészítőként fogyasztása egy újabb lehetőség a vércukorszint és a vérnyomás szabályozására –természetesen a gyógyszeres kezelés mellett.

Comments are closed.