http://norbimasszor.hu
A kezelés előtt gondos orvosi vizsgálat szükséges.
A szénsavas fürdőkezelésnél a beteg derékig érő indifferens hőfokú vízben ül (fél fürdő).A kádat úgy fedjük be, hogy csak a beteg feje legyen kívül. A lefedés legelőnyösebben plexi lapokkal történik, a nyak körül törülközővel, a tökéletesebb lefedés érdekében. Biztosítani kell a fürdő helyiség megfelelő szellőztetését, ugyanis a szellőzetlen helyiségben felgyülemlett széngáz belélegezve mérgező hatású!
Ugyanezen okból tilos mélyített kádakat (medencét) alkalmazni. Erre a célra mindi a magasított kádak alkalmasak. A szénsavgáz belélegzésének elkerülése érdekében a beteg feje magasabban legyen, mint a kád pereme.
A beteg a vizet melegebbnek érzi, mint amilyen, mert a bőrben lévő hőérzővég készülékeket a szénsavgáz buborékok izgatják.
A beteg bőrére buborék formájában felrakódó szénsavgáz mikromasszázsként hat. Jelentős értágulatot, bőrpírt okoz.
A kezelés időtartama mindig fokozatos legyen, kezdetben 5-8 percesmajd 15-20 percig tartson. Másnaponta  végezendő a 10-15 felírt kezelés.
Amennyiben kezelés közben a beteg rossszullétről panaszkodik, a kezelést abba kell hagyni.
A fürdő után a betegnek célszerű fél órát pihenni.
Technikai kivitelezés:
A szénsavas fürdő elkészítésénél szénsavgázt vezetünk a fürdővízbe megfelelő előkészítés után.
 Kórházakban a palackban lévő szénsavgázt nyomáscsökkentő, villanymelegítő berendezéseken keresztül, egy keverőkazánba vezetik. Ebben a készülékben felül permetezett hideg víz elnyeli a bevezetett szénsavgázt és a készülék alján már a szénsavas  víz gyűlik össze, innen jut a kádba a kész szénsavas víz.

IDŐPONTOT KÉREK MOST!