A szegmentmasszázs élettani alapjai

Olvasási idő: 1 perc

Gaskell doktor állatkísérleteken figyelte meg az azonos gerincszelvényhez tartozó bőr és zsigeri szerv kapcsolatát.Head embereken is bizonyítotnak látta ezt. Megfigyelte, hogy a belső szervek megbetegedésekor meghatározott bőrfelületen érzékenység mutatkozik. Diagnosztizálásra használta fel tapasztalatát.
Head nevéhez fűződik a szegmentmasszázs elve. Mackenzie a technika kidolgozója. Majd később Glaser és Dalicho dolgoztak a technikán. Az emberi test szelvényekre osztódik, a gerincvelőből kilépő idegek beidegzési területei mentén. Head vizsgálatokat végzett, melyben a bőrtakaró és a belső szervek között összefüggést vett észre. Az egyes szervek megbetegedései azonos szegmentumhoz tartozó bőrszelvényen elváltozást mutattak. Később bebizonyosodott, hogy ez a kapcsolat kétirányú, így a bőrön (felső kötőszöveti rétegekben) létrehozott ingerrel hatást lehet gyakorolni a hozzátartozó belső szervekre. Vagyis a belülről kifelé irányuló hatás megfordítható.1917-ben Mackenzie a szervek és izmok között talált összefüggést, miszerint a belső betegségek a hozzájuk tartozó szegmentben fokozott érzékenységet mutatnak, ami egy reflexes kölcsönhatás. Ezeket a felismeréseket kihasználva alkalmazzák ezt a fajta kezelést.

Ha bármilyen kérdése lenne fittséggel, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a +36 30 594 92 25 -ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra . Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet. Jó egészséget!

Ide kattintva lehetősége van támogatni a munkásságomat. Köszönöm szépen!

Comments are closed.