http://norbimasszor.hu

A masszázs évezredek óta az emberiség egészségét és a testi-lelki egyensúlya megőrzését szolgálja. Nagyon sokféle módja elterjedt a lazító-gyógyító érintéseknek, így a kivitelezésben, fogásokban és helyszínekben is eltérések lehetnek. A masszázst végezhetjük földön vagy külön erre a célra létrehozott „lyukas”(fej számára kényelmes) ágyon is. Az ágyból  többféle típusú is létezik, viszont mostani bejegyzésem nem erről fog szólni, sokkal inkább arról, hogy egy masszőr, hogy teheti kényelmesebbé a masszázst az Ön otthonában.

1.Elsődleges szempont a megbeszélés

Amikor felhívunk egy masszőrt, ez a legfontosabb, hogy közöljük vele elképzeléseinket a masszázsról. tisztázzuk, hogy milyen szolgáltatásokat vehetünk igénybe, illetve ha fájdalmunk van,hol fáj, mi fáj , mióta, van-e esetleges orvosi leletünk, illetve fontos közölnünk a masszőrrel betegségeinket is, ami esetleg a masszázst kizárhatja. Ki szeretnék térni külön a hívószám kijelzéses telefonálásra, mert az alapvető bizalmat alakítja ki mindkét személyben.(Aki szám nélkül hív, az a hívás nem kerül fogadásra, ezt én egy okos-telefonos szűrőprogrammal oldom meg.)

2. Megtörtént az időpont egyeztetés, az adott időpontban felkeresem otthonában. De még mielőtt a találkozás megtörténne, masszázs előtt érdemes tudni, hogy 2-3 órával nem kellene ételt fogyasztani, illetve masszázs előtt egy meleg vizes zuhany is ajánlott, mivel meleg hatására izmaink ellazulnak, és így a masszázs hatását tovább erősíthetjük. Ha masszőrt várunk házhoz készítsünk be egy törölközőt is takaráshoz.(Természetesen  a masszőrünk is hozhat törölközőt, ha előre telefonon leegyeztettük) Amit még érdemes megemlítenem, hogy masszázs előtt érdemes mosdóba menni, illetve masszázs utánra egy pohár vizet/ gyümölcslevet/teát bekészíteni.

FONTOSNAK TARTOM MEGEMLÍTENI AZT IS, hogy a masszázs során pontosan mi fog történni, így könnyebb az ellazulás is, ezzel még KÉNYELMESEBB lesz a masszázs.

3.Megérkezem Önhöz, bemutatkozom,(itt megbeszéljük, hogy tegeződünk vagy magázódunk) majd felállítom a masszázságyam, amihez szükség lesz körülbelül „egy kanapényi helyre”, illetve megkérdezem Önt az esetleges panaszokról.(Azért fontos, mert a masszázst ennek függvényében végzem. Egy csontritkulásos páciensemnél lesznek olyan fogások, amiket nem végzek stb.)

4. Masszázs előtt kezet-mosok, majd megkérem Önt, hogy amíg kint vagyok addig tessék hanyatt feküdni és a törölközővel letakarni magát.(A masszázshoz elég fehérneműre levetkőzni.)

5.Elindul a zene, elkezdődik a masszázs, amit a talppal szoktam kezdeni. Általában svéd-masszázs alapokkal tájékozódom a lábon, majd a vendég kérésére reflexológia ismereteim alkalmazom, állapotfelmérés céljából. Ezek után jön a láb első felének masszázsa, illetve igény esetén patella mobilizáció. A vendég hasra fordul, bokája alá párna kerül, illetve a feje is bekerül a masszázságyon kialakított „lyukba”.  Láb hátsó részének masszázsa speiális technikámmal, közben az Achilles nyújtása.(Triceps Surae-Vádli nyújtása) A lábak után a kezeken és karon „dolgozom”, igény esetén bicepszet és tricepszet is átgyúrom.

6.Ezek után , úgy gondoltam , külön pontot „szentelek” a derék-hát-nyak masszázsának: A vivőanyag bőrre juttatása után, a derék masszázsával indítom a terápiát. Leginkább saját tapasztatom útján tanult gerinc melletti izomzat ellazításán dolgozom, esetleg kitérek a farizmokra, ha szükséges.(és a páciens is igényli).
Általánosan a derék után a háti és a nyaki rész jön, itt is izomról izomra haladva teljesül a masszázs, amikor masszírozom az adott területet „lelki szemeim előtt” mindig megjelenik az adott izom és az is, hogy hogy néz ki, mi a számára leginkább megfelelő érintés. Fontos megemlítenem, hogy a masszázs erősségét mindig Ön határozza meg, ezért hogyha bármilyen fájdalmat érez, kérem azonnal jelezze felém. Gyúrás és az izmokon történő „munka” után, lazító fogásokat használva teszem a masszázst „kerekebbé”. Majd gyors frissítő mozdulatok után lassú simító mozdulatok következnek. Masszázs végén szoktam még nyújtásokat végezni, illetve energetizálást is, mely a főbb chakrákon történik Bükkszentkeresztről származó energiáimmal.

8.Megtörtént a masszázs, ilyenkor szép csendben elhagyom a helységet,  majd kezet mosok,és hagyom Önt pihenni. Masszázs után kedve szerint beszélgethetünk a masszázsról, illetve érzésekről. Javaslatot teszek Önnek a továbbiakkal kapcsolatban, illetve igény szerint időpontot egyeztetünk.hátfájás-norbimasszőr

Ha hasznosnak találta bejegyzésem, kérem ossza meg másokkal is. Köszönöm bizalmát. 06/30 5949225

Kiséri Norbert

IDŐPONTOT KÉREK MOST!