http://norbimasszor.hu
A súlyfürdő egy víz alatti trakciós (húzó) kezelés. A gerincre ható hosszirányú húzás az előboltosult porckorong visszahúzódását segíti elő. A beteget egy olyan medencében helyezik el, ahol a függesztő alatt a medence kimélyített, így a beteg lába nem ér le. Attól függően, hogy mely testrészét akarjuk húzatni, a beteg a nyaknál vagy hónaljnál, esetleg mindkettőnél alátámasztást kap. Az első kezelést általában súly nélkül végezzük, majd fokozatosan növeljük a súlyokat, amelyeket a derékon vagy a lábszáron elhelyezett övekre lehet felakasztani (2-2 kg-tól 5-5 kg-ig). A kezelés kezdeten 5-10 perc, amely 20-25 percig növelhető. A kezelési sorozat 10-15 súlyfürdőt jelent.
Alkalmas a gerinc, csípő, térdizület trakciójára.
A függesztés lehet:
  Egypontos nyaki húzatás: A gerinc nyaki szakaszának húzatásakor kezdetben 3 pontos húzatást alkalmazunk, majd a hónaljtámaszokat fokozatosan elhagyjuk. A kezelés általában önsúllyal történik.
  Kétpontos hónaljtámaszos függesztés: Az ágyéki szakasz húzatását hónaljtámasszal és deréktájakra helyezett súlyokkal végzik (max. 6kg).
  Hárompontos, az előző kettő kombinációja: Csípő, térdizület húzatása Hónaljtámasszal és bokára helyezett súlyokkal történik (max. 3-4 kg). A kezelés időtartama fokozatosan növelve 15-20 perc.

IDŐPONTOT KÉREK MOST!