http://norbimasszor.hu

A neten keresgélve sok-sok olyan hirdetésbe, weboldalba botlunk, ahol a talp reflexológiát és a talpmasszázst tudatosan összemosva használják, ezzel megtévesztve az érdeklődőt és eladva egy teljesen más szolgáltatást az egészségmegőrzés jegyében. Sőt a google keresését megnézve több 100 olyan talptérképre lehetünk figyelmesek, ahol bizonyos szervek, szervrendszerek más- más helyen találhatóak.

De akkor hol az igazságA talp reflexológia nem talpunk masszírozását jelenti? A válaszokat bejegyzésemből megtudhatja.

Első körben a talpmasszázs fogalmát szeretném tisztázni, mert igen sokan hivatkoznak arra, hogy ha már talpat masszírozunk, akkor keressük azokat a pontokat. Nos ha masszírozzuk, soha az életben nem fogunk találni pontokat. A hagyományos értelemben vett talpmasszázs a talp svéd masszázsát tartalmazza, ilyenkor 5 fogásnemet alkalmazva egy felsőbb rétegen dolgozunk. Nagyon jó hatása van pihentetésnél, illetve a sarokcsontot, a 1.-es 5.-ös lábközép csontot tudjuk kellemesen masszírozni , ami talán a vendég elalvását is okozza. Fontos megemlíteni, hogy a talpmasszázsnál a fogások kivitelezése végett, vivőanyagot is használunk . Keringés javulás létrejön, érvényesülnek a masszázs pozitív hatásai.

norbi-masszőr-talptérkép

De akkor mi a reflexológia?

„A köznyelvben: Aki már megtanul 4-5 pontot és áttud rajta menni svéd masszázs fogásokkal, az már reflexológus. ”

De ne felületesítsük el mindezt ennyire, mert a reflexológia nem a talp masszázsát jelenti, hanem egy speciális úgymond ideg-inger terápiát. Reflexológia vizsgálat, kezelés esetén szervek, szervrendszerek holografikus leképződési pontjait, zónáit(,mint egy kapcsolótáblát)  stimuláljuk és ami a legfontosabb, hogy bizonyos fokban enyhe fájdalommal járnak.(A terapeuta ebből tud következtetni, az adott szerv, szervrendszer állapotára) Még egy nagy különlegesség, hogy vivőanyagot nem használ, maximum eukaliptusz olajat a pontok, zónák könnyebb fogásának érdekében. A masszázzsal ellentétben a reflexológus 3 fajta technikát alkalmaz a talpon és ezáltal szerveket, izmokat, szegmentumok is elér technikájával.

Amennyiben tetszett a poszt ossza meg másokkal is ne hagyja magát átverni, illetve ha további kérdése van , vegye fel velem a kapcsolatot .

Jó egészséget!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!