http://norbimasszor.hu

Az emberek harmadik leggyakoribb emésztőrendszeri panasza a puffadás, mely rengeteg embernek jelent komoly diszkomfortérzést a mindennapokban. A panaszok két nagy csoportra, bonthatóak, objektív esetben ki lehet mutatni a megnövekedett bélgáz mennyiségét(Pl.Fizikális vizsgálattal), viszont a felfúvódottságról panaszkodó páciensek többségében a bélgáztartalom normális, azonban a természetes bélfeszülést is panasszal élik meg.  Fontos, hogy minden esetben forduljunk Orvoshoz, aki részletesen kivizsgálja panaszainkat, viszont a tüneteket a természet patikájával is saját magunk enyhíthetjük.

puffadás-norbi-masszőr

Már nagymamám is gyerekkoromban bélbántalmakra, mindig köménymaglevest főzött, de mindemellett teaként is csökkentik a puffadásérzetet. Ajánlott mennyiség napi 1 csésze, viszont arra figyeljünk oda, hogy a köménymag legyen összetörve felhasználás előtt, mert az illóolajok csakis így fejtik ki hatásukat.

Második természetes emésztéskönnyítő növényünk a kapor, mely főként azoknak az embereknek jelent alternatívát, akik nem kedvelik a kömény jellegzetes ízét.

fahéj-norbi

A fahéj és gyömbér hatása is legendás a puffadással küzdőknél,  melyek emésztésserkentő, méregtelenítő hatással is bírnak. Érdemes őket is forrázással készíteni. De a levenduláról se felejtkezzünk meg, hiszen nyugtató hatásán kívül a levendulaolajat, sokan használják a puffadás ellenszereként kockacukorra cseppentve.

norbi-masszőr-hasmasszázs

Masszázs terapeutaként a belek óra járásával megegyező irányú enyhe simítását, masszírozását javaslom, de gyermekkoromból emlékszem még  a „meleg fedővel” való kezelésre is, melyet törölközőbe csavarva a belekre helyezve, a belek ellazulását okozva segített a fájdalmakon.(Vigyázzunk meg ne egéssen!) Javaslom még a talp reflexzónák emésztőrendszeri stimulálását is, mellyel  méregteleníthetünk, s megőrizhetjük egészségünket. Fontosnak tartom még az étkezésre való odafigyelést, a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztást , és a mozgás”dús” életmódot is.

Jobbulást és jó egészséget kívánva Önnek!

 

IDŐPONTOT KÉREK MOST!