A nyiroktörzsek, nyirokszervek

Olvasási idő: 1 perc
Nyiroktörzsek: A szervezet összes nyirokereit két nagy nyiroktörzs, a mellvezeték és a jobb oldali nyiroktörzs gyűjti össze. A mellvezeték a legfőbb és legnagyobb nyirokedény, mely a test egész rekesz alatti részéből és a rekesz feletti rész balfeléről szedi össze a nyirkot.  A felnőtt ember mellvezetéke kb. 38-45 cm hosszú, lúdtoll vastagságú hártyás falú cső. A jobb nyiroktörzs a fej és a nyak, a jobb felső végtag és a mellkas jobb felének a nyiroktörzseit egyesíti magába, s alig 1 cm hosszú út után a jobb vénás szögletben torkollik.
Nyirokszervek: Minden olyan kisebb-nagyobb képződményt, mely a szervezet legkülönbözőbb helyein található, melyek nyiroksejteket termelnek, nyirokszerveknek tartjuk. Nyiroktüszők, nyirokcsomók, csecsemőmirigy, lép, mandula.

Ha bármilyen kérdése lenne fittséggel, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a +36 30 594 92 25 -ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra . Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet. Jó egészséget!

Ide kattintva lehetősége van támogatni a munkásságomat. Köszönöm szépen!

Comments are closed.