http://norbimasszor.hu

Testünk fizikai állapotának megőrzésében, fejlesztésében különös szerepe van a sportnak és a masszázsnak, ezért szinte az évszázadok során elválaszthatatlanok lettek egymástól. Egy jó sporteredmény eléréséhez elengedhetetlen a helyes táplálkozás, a megfelelő mennyiségű pihenés és és az edzés, majd az edzés utáni levezetés, nyújtás, illetve a masszázs összessége.

A masszázsról elmondható, hogy általánosan javítja a szervezet egészségi állapotát, segít elkerülni a sérüléseket, ezzel megakadályozni a mozgásképesség elvesztését. De a masszázsra nemcsak ebből a szempontból van szükség,  hanem a regenerációs folyamatokban is nagy szerepet játszik hiszen visszaállítja az izomszövetek mobilitását, és ami élsportolói teljesítményből szinte elengedhetetlen, az , hogy javítja a teljesítményt és egy sportolót hosszútávon alkalmassá tesz karriere végzésére.

Milyen fizikai hatásai vannak a sportmasszázsnak?

-Növeli a vérkeringést

-Nyújt

-Hegszöveteket bont le

-Növeli a szövetek áteresztő képességét

-Javítja a szövetek rugalmasságát

-Megnyitja a mikro-keringést

Milyen élettani hatásai vannak a sportmasszázsnak?

-Fájdalmat csillapít

-Relaxál, kizökkent a hétköznapokból

Milyen pszichológia hatásai vannak a masszázsnak?

-Élénkít

-Szorongást csökkent

Ne feledjük a masszázs és a sport kiegészíti egymást, amennyiben lehetőségünk van sport után ne feledkezzünk el felkeresni masszőrünket se, aki szakszerűen képes megmasszírozni bennünket, ezzel szervezetünket támogatva beindítani a különböző regenerációs és öngyógyító folyamatokat.

Amennyiben tetszett a cikk, kérem ossza meg másokkal is , vagy jelezzen vissza a norbert@kiseri.hu-s e-mail címen.

kosár-norbi-masszőr

IDŐPONTOT KÉREK MOST!