A klímaváltozás pozitív hatásai

Olvasási idő: 1 perc
A klíma vagy éghajlat egy meghatározott helyre vonatkoztatott időjárást jelent, egy adott földrajzi hely időjárásának évi lefolyásában mutatkozó törvényszerűségek. Az időjárás bizonyos légköri elemek (például: hőmérséklet, csapadék, páratartalom, szélirány) rövid időtartamú ingadozása. A klíma, az időjárás és az emberi szervezet szoros kapcsolatban vannak egymással. A klímát, mint gyógytényezőt számos gyógyintézményben használják a terápia részeként.
A klimatikus gyógyhelyek fontos jellemzője az éghajlat, ami megfelelően megválasztva sokat javíthat a beteg állapotán, vagy az egészségesek fittségén. A klímaterápiában fontos szerepet játszik az ún. termikus hatáskomplex, mely a hőérzet kialakításában vesz részt. Ez magában foglalja a levegő hőmérsékletét, páratartalmat, a rövid- és hosszúhullámú sugárzást és a szélsebességet. Hűvös környezetben beindul egy adaptációs mechanizmus, mely csökkenti a betegek kezdeti vérnyomását, csökken a pulzusszám, nő a szervezet anyagcseréje. Meleg környezet hatására a keringés felgyorsul, mely erősen igénybe veszi a szervezetet – ennek elkerülése a klímaterápia alappillére.

Ha bármilyen kérdése lenne fittséggel, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a +36 30 594 92 25 -ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra . Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet. Jó egészséget!

Ide kattintva lehetősége van támogatni a munkásságomat. Köszönöm szépen!

Comments are closed.