http://norbimasszor.hu

Évek óta érdekel a test és lélek egyensúlya, hogy mi a különbség azok közt, akik meggyógyulnak, és mit tesz az, aki csak fekszik és várja a megoldást.


Sokan voltunk fiatalok dolgoztunk, pörögtünk reggeltől-estig, majd évek után megjelent egy működészavar, ami fájdalommal, kínzó érzésekkel párosult és végső esetben elmentünk orvoshoz. Ilyenkor az megállapította, hogy rossz irányba megy az életünk, majd átmenetileg változtatunk rajta, de amint elmúlt a fájdalom, újra kezdődik a mókuskerék.

Jelen bejegyzésemben ennek nézünk utána majd. Tartson Velem!

Szabadítsd fel a rabszolgát

Ahogy telnek az évek rá kell jönni, hogy a dolgok egész rossz irányba is elsülhetnek, karrierek mehetnek tönkre, de a lényeg mindig ugyanúgy ottvan, egyre nehezebben érezzük azt, hogy kontroláljuk az egészségünket.

Mi lehet a baj? Ami évekkel ezelőtt olyan jól ment, most nem működik.

A kétségek nőttek, valahogy nem tudja már úgy végigcsinálni a dolgokat, belekezd, de úgy ímmel ámmal eltelik az idő és az eredmény szempontjából mardossa magát, majd kompenzál és kezdődik elölről a probléma. Ez egy betegség után sincs másképp, csak épp tárgyiasítja a fájdalmat és kezdeti lelkesedéssel elkezdi pl. gyógytornát, de ahogy múlnak a fájdalmak elmarad a kemény munka és ezáltal az eredmény is. Tehát ugyanott van, mint a legelején.

Csodaszerek helyett, valós előrelépés

Amikor a legújabb és leghatásosabb készítményeket olvassa, jusson eszébe, hogy mindig mikro, azaz rövidtávú célokat tűz ki maga elé, a fájdalmakkal való megküzdésben pedig makró, azaz hosszútávú, rendszerszintű ismeret szükséges a valós életminőség javuláshoz.

Sokakban felmerül a kérdés ilyenkor: ha ilyen egyszerű, akkor mért nem tesz így mindenki, akinek valamilyen problémája van. Képzeljük el, amikor felvesszük a betegség sötét szemüvegét, akkor teljesen máshogy látjuk a dolgokat, egy belső ellenállás rezisztencia jelenik meg. Teljesen elveszik a hosszútávú gondolkodás és fájdalomtól átjárva hozunk meg döntéseket.

Nem látszik bennünk

A rezisztencia, azaz belső ellenállás mindig ottvan és előjön, amikor a legkevésbé várjuk. Akadályoz a mindennapokban és a könnyű munka (itt csodaszer, fájdalomcsillapító, egész napos fekvés) irányába csábít.

Mit tehetünk a belső ellenállás ellen?

Egyetlen módja van, hogy megszabaduljunk a belső ellenállástól és a korlátozó láncoktól, mégpedig ha PROFI-vá válunk.

Mit jelent profinak lenni?

Annyit, hogy

  • felismeri az állapotát,
  • tudja, hogy változtatásokat kell tennie,
  • képes is megtenni ezeket a változtatásokat,
  • elhiszi betegség nem személyes sorsverés, hanem egy állapot,
  • tesz aktívan, hogy ki tudjon mászni,
  • kitart szemlélete mellett és a legnehezebb pillanatokban is koncentrál, ha módosulás keletkezik, akkor újratervez.
  • soha nem adja fel és ennek előbb utóbb meglesz az eredménye.

Gyakorlat a PROFI-vá váláshoz:

Üljön le egy székre, írja össze, hogy mik azok a dolgok, amiket még el akar végezni, meg akar élni és mindennap nézze meg ezt a papírt. Majd bontsa apró lépésekre, hogy mit kell majd tennie és valósítsa meg mindennap.

Pl. Arthrosis (kopás) esetén

Diagnózis után, mit tehetek?

Ha nem szükséges műteni, miben kell változtatni életmódomon?

Mit teszek most? Mi lenne a jó? Szakemberek, szakanyagok, táplálékkiegészítők. Gyógytorna, úszás mikor? Masszázs? Szauna mennyi időközönként? Konkrét dátumok, ma ezt ezt és ezt a gyakorlatot végzem. Hogy tudom közben a családommal lenni? Mentálisan mik lehetnek a kifogások, buktatók? Otthon milyen feltételek kellenek?

Ezekből a kérdésekből egy nagyon jó naptár készíthető, kezdje el, tűzzön ki célokat, tartson ki és váljon igazi PROFI-vá, akár már ma!

Foglalja le masszázs időpontját MOST!

ONLINE FOGLALÁS

+36 30 594 9225

norbert@kiseri.hu

Th. Kiséri Norbert
Élet és Masszázsterapeuta

A blog célja: a masszázs népszerűsítése, masszázsok leírása, filozofálás mellett, egymás segítése, egy egészségesebb, jobb, élhetőbb és emberibb világ érdekében. Tartson velem! Amennyiben hasznosnak találja oldalam kérem ossza meg másokkal is. Köszönöm!

Miről szeretne ma olvasni?

Akció!

Legfrissebb blogposztok

Hogy szabaduljak meg a csuklyásizom fájdalmaktól?

Volt már úgy, hogy szinte alig tudott aludni, mert azt érezte, hogy a "csuklyásizmai leszakadnak" és akármerre forgolódott, mozdult nem lett jobb? Kenegette mindennel, de valahogy nem akart enyhülni, és ez nagyon elkeserítette, már-már a mindennapi életminőségét is...

Hogy alakul ki a derékfájdalom? – Út a derékfájdalmakhoz

Gyakori eset, hogy szakemberhez(orvoshoz, masszőrhöz, gyógytornászhoz) akkor megyünk ha fáj, pedig a fájdalom már a végső jele egy hosszú ideje fennálló állapotromlásnak. Ez a cikk egy kis gondolatébresztő, hogy bizony a derékfájdalmak, folyamathoz kötöttek, nem pedig...

Hogyan fogyhatsz 14kg-t 3 hónap alatt, a mélyhátizmaid egészségének megőrzésével?

Sztár és divatdiéták hada található a neten, valamelyik működik valamelyik csak kínkeserves önsanyargatás. Most itt a módszer, ami segítségével én is elértem a célom, mert ugye nem csak beszélünk róla, hanem tesszük is. Ha megszeretné tudni mi a fogyás titkos...

A 6 leggyakoribb tévhit a masszázzsal kapcsolatban

Rengeteg mende-monda kering a masszázs pozitív hatásaival kapcsolatban az interneten, sámánoktól kezdve a csontkovácsokig. Olyan hangzatos kijelentések, amik nagy részét már mind hallottuk, és valljuk be el is hittük, mert egyszerűnek, logikusnak tűnt. Figyelem!...

Gyorssegély otthon: Mit tettem a fájós derekammal?

Egy megterhelő nap vagy egy hirtelen mozdulat gyakran okozhat fájdalmakat.       Mit tehetünk hirtelen jelentkező derékfájdalom esetén? Szúró, kellemetlen érzés? Valami nincs rendben a derékkal? Fájó diszkomfort állapot és szinte ki nem bír egyenesedni...

Csatlakozzon közösségünkhöz!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!