A gyógyulás és a belső ellenállás

Olvasási idő: 4 perc

Évek óta érdekel a test és lélek egyensúlya, hogy mi a különbség azok közt, akik meggyógyulnak, és mit tesz az, aki csak fekszik és várja a megoldást.


Sokan voltunk fiatalok dolgoztunk, pörögtünk reggeltől-estig, majd évek után megjelent egy működészavar, ami fájdalommal, kínzó érzésekkel párosult és végső esetben elmentünk orvoshoz. Ilyenkor az megállapította, hogy rossz irányba megy az életünk, majd átmenetileg változtatunk rajta, de amint elmúlt a fájdalom, újra kezdődik a mókuskerék.

Jelen bejegyzésemben ennek nézünk utána majd. Tartson Velem!

Szabadítsd fel a rabszolgát

Ahogy telnek az évek rá kell jönni, hogy a dolgok egész rossz irányba is elsülhetnek, karrierek mehetnek tönkre, de a lényeg mindig ugyanúgy ottvan, egyre nehezebben érezzük azt, hogy kontroláljuk az egészségünket.

Mi lehet a baj? Ami évekkel ezelőtt olyan jól ment, most nem működik.

A kétségek nőttek, valahogy nem tudja már úgy végigcsinálni a dolgokat, belekezd, de úgy ímmel ámmal eltelik az idő és az eredmény szempontjából mardossa magát, majd kompenzál és kezdődik elölről a probléma. Ez egy betegség után sincs másképp, csak épp tárgyiasítja a fájdalmat és kezdeti lelkesedéssel elkezdi pl. gyógytornát, de ahogy múlnak a fájdalmak elmarad a kemény munka és ezáltal az eredmény is. Tehát ugyanott van, mint a legelején.

Csodaszerek helyett, valós előrelépés

Amikor a legújabb és leghatásosabb készítményeket olvassa, jusson eszébe, hogy mindig mikro, azaz rövidtávú célokat tűz ki maga elé, a fájdalmakkal való megküzdésben pedig makró, azaz hosszútávú, rendszerszintű ismeret szükséges a valós életminőség javuláshoz.

Sokakban felmerül a kérdés ilyenkor: ha ilyen egyszerű, akkor mért nem tesz így mindenki, akinek valamilyen problémája van. Képzeljük el, amikor felvesszük a betegség sötét szemüvegét, akkor teljesen máshogy látjuk a dolgokat, egy belső ellenállás rezisztencia jelenik meg. Teljesen elveszik a hosszútávú gondolkodás és fájdalomtól átjárva hozunk meg döntéseket.

Nem látszik bennünk

A rezisztencia, azaz belső ellenállás mindig ottvan és előjön, amikor a legkevésbé várjuk. Akadályoz a mindennapokban és a könnyű munka (itt csodaszer, fájdalomcsillapító, egész napos fekvés) irányába csábít.

Mit tehetünk a belső ellenállás ellen?

Egyetlen módja van, hogy megszabaduljunk a belső ellenállástól és a korlátozó láncoktól, mégpedig ha PROFI-vá válunk.

Mit jelent profinak lenni?

Annyit, hogy

  • felismeri az állapotát,
  • tudja, hogy változtatásokat kell tennie,
  • képes is megtenni ezeket a változtatásokat,
  • elhiszi betegség nem személyes sorsverés, hanem egy állapot,
  • tesz aktívan, hogy ki tudjon mászni,
  • kitart szemlélete mellett és a legnehezebb pillanatokban is koncentrál, ha módosulás keletkezik, akkor újratervez.
  • soha nem adja fel és ennek előbb utóbb meglesz az eredménye.

Gyakorlat a PROFI-vá váláshoz:

Üljön le egy székre, írja össze, hogy mik azok a dolgok, amiket még el akar végezni, meg akar élni és mindennap nézze meg ezt a papírt. Majd bontsa apró lépésekre, hogy mit kell majd tennie és valósítsa meg mindennap.

Pl. Arthrosis (kopás) esetén

Diagnózis után, mit tehetek?

Ha nem szükséges műteni, miben kell változtatni életmódomon?

Mit teszek most? Mi lenne a jó? Szakemberek, szakanyagok, táplálékkiegészítők. Gyógytorna, úszás mikor? Masszázs? Szauna mennyi időközönként? Konkrét dátumok, ma ezt ezt és ezt a gyakorlatot végzem. Hogy tudom közben a családommal lenni? Mentálisan mik lehetnek a kifogások, buktatók? Otthon milyen feltételek kellenek?

Ezekből a kérdésekből egy nagyon jó naptár készíthető, kezdje el, tűzzön ki célokat, tartson ki és váljon igazi PROFI-vá, akár már ma!

Ha bármilyen kérdése lenne fittséggel, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a +36 30 594 92 25 -ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra . Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet. Jó egészséget!

Ide kattintva lehetősége van támogatni a munkásságomat. Köszönöm szépen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..