http://norbimasszor.hu
A beteg fogadásakor a bemutatkozást követően ellenőrizni kell a beteg személyazonosságát, a kezelőlapon megjelölt betegség jellegét, a kezelendő testrészt és a kezelés módját. Rá kell kérdezni, nincs-e olyan betegsége, amely miatt a kezelés ellenjavallt.
A kezelőlapon a szakorvos feltünteti a beteg nevét, TAJ-számát és a diagnózist. A kezelőlap első oldalán fel vannak tüntetve a lehetséges kezelések. Az orvos itt megadja az adott kezelés időtartamát és fürdőkezelés esetén annak hőfokát. A kezelőlapon található egy emberi test ábrázolása elől-, illetve hátulnézetben, amelyen az orvos bejelöli a kezelendő testtájékot. Ha nem kerül bejelölésre testtájék, akkor az egész testre vonatkozik a kezelés. A víz alatti sugármasszázsnál az orvos feltüntet, mekkora víznyomást kell alkalmazni. Súlyfürdőnél megadja az orvos, hogy mekkora súlyokat és hová kell a betegre helyezni. Mindezt aláírásával és pecsétjével hitelesíti. A kezelőlap másik oldalát a kezelést végző intézmény dolgozói töltik ki, feltűntetve rajta az elvégzett kezelés nevét és dátumát, így nyomon lehet követni az egyes kezeléseken mennyi alkalommal vett részt a A kifertőtlenített kádat feltöltjük a kellő hőfokú vízzel (35-37°C), majd tájékoztatjuk a pácienst az elvégzendő kezelésről, és megkérjük, hogy üljön bele a kádba (nyújtott ülésben, relaxáltan „fektetjük” a kádba). A tangentort bekapcsoljuk és megfelelő nyomásra állítjuk. Megkérjük a beteget, hogy a szabaddá tett testrészét mozgassa a vízsugár előtt, figyelve a fájdalomszintre és a mozgás irányokra, majd a fájdalomszint figyelembe vételével a kezelőlapon leírtak alapján elvégezzük a kezelést. A kezelést befejezve kikapcsoljuk a gépet és leeresztjük a vizet., majd fertőtlenítjük a kádat.
 beteg.
A kifertőtlenített kádat feltöltjük a kellő hőfokú vízzel (35-37°C), majd tájékoztatjuk a pácienst az elvégzendő kezelésről, és megkérjük, hogy üljön bele a kádba (nyújtott ülésben, relaxáltan „fektetjük” a kádba). A tangentort bekapcsoljuk és megfelelő nyomásra állítjuk. Megkérjük a beteget, hogy a szabaddá tett testrészét mozgassa a vízsugár előtt, figyelve a fájdalomszintre és a mozgás irányokra,
majd a fájdalomszint figyelembe vételével a kezelőlapon leírtak alapján elvégezzük a kezelést. A kezelést befejezve kikapcsoljuk a gépet és leeresztjük a vizet., majd fertőtlenítjük a kádat.

IDŐPONTOT KÉREK MOST!