Sokszor lazították már izmait, de fájdalmai újra és újra visszatértek ezzel  ettől az elviselhetetlen fájdalomtól szinte alig tudott megszabadulni.

Jelen bejegyzésünkkel képes lesz, hatékonyan kezelni a lapocka alatti fájdalmakat, ráadásul sokkal jobban érezheti magát.

Áúcs- a lapocka allati fájdalmak elviselhetetlenek lehetnek.

A lapocka alatti izom fájdalmakat sokszor a trapéz izom, lapocka emelő izom, rombusz izmok, mély hátizmok okozhatják.

Ebben az esetben az izompólyalánc és az izmok együttes lazítása lehet javasolt pár életvitelbeli odafigyeléssel. 

A legtöbb hiba ott kezdődik, hogy csak a felületes izomzatot lazítják, ezzel ellentétben sok esetben a gyökerektől érdemes megszüntetni a problémát és ezáltal megelőzhetjük a súlyosabb elváltozásokat.

A gyilkos fájdalom a lapockák alól is érkezhet.

Mit tegyünk, ha fáj a lapockánk alatt és mit nem tesznek meg mások?

1. Első lépés, hogy ha fáj, mindenképp végezzünk mozgásokat, egy enyhe futás vagy ellipszis tréneren végzett gyakorlatsor kiválóan segítségére lesz.

2. Passzív eszközként, szerezzünk be egy kis teniszlabdát és napi rutinként legalább 5X lentről felfelé végezve apró körkörös mozdulatokkal menjünk lentről felfelé.

3. Napi nyújtás 5x 30 másodpercig lassan óvatosan közelítsük a vállainkat, tartsuk ki, ha nagyon szorgalmasok vagyok még lassan egy ajtófélfába is beledőlhetünk.

4. Ülőmunka esetén tartsunk szünetet, sétáljunk, mozogjunk sokat és óvatosan hideg meleg zuhannyal zuhanyoztassuk át a lapockáink alatt is.

5. Fogyasszon sok folyadékot, és kisebb részletekben vigyen be magnéziumot többször is.

Figyeljen oda a megfelelő folyadékmennyiségre!

Ha 3%-al dehidratáltabb az izomzata 10% kevesebb teljesítményre lesz képes. Ráadásul bizonyos amerikai kutatásoknál, arról is olvashatunk, hogy az izomfeszességet, lumbális derékfájdalmakat is hatékonyan kezelhetjük csupán folyadékfogyasztással.

+Salonpas: ha hirtelen jelentkező izomfájdalmaink vannak kiváló segítség lehet a Salonpas tapasz, mely összetevőinek köszönhetően hatékonyan képes lazítani a feszes izomzatot.

Jobb közérzet, lapocka alatti fájdalmak nélkül!

Személyes tapasztalataim alapján lapocka alatti fájdalmak esetén, ez a pár feladat lenne az elsődleges teendő. Általában a panaszok 1-2 nap alatt enyhülhetnek. Fontos kiemelnem azt is, hogyha reggel felébred, akkor az mindig ilyen esetben 2-3 percet vegyen igénybe az ágyból kelés, ha tehetjük, használjunk nyakpárnát is.

3 nap után érdemes lehet szakemberhez fordulni,aki hatékonyan segítségére lesz!

Amennyiben 3 napon belül a panaszok nem enyhülnek,  vagy súlyosbodnak, zsibbadás jelentkezik, azonnal érdemes szakemberrel beszélni, illetve háziorvossal felvenni a kapcsolatot.

Mielőbbi jobbulást!

Norbi

Foglalja le masszázs időpontját MOST!

ONLINE FOGLALÁS

+36 30 594 9225

norbert@kiseri.hu

Th. Kiséri Norbert Élet és Masszázsterapeuta

A blog célja: a masszázs népszerűsítése, masszázsok leírása, filozofálás mellett, egymás segítése, egy egészségesebb, jobb, élhetőbb és emberibb világ érdekében. Tartson velem! Amennyiben hasznosnak találja oldalam kérem ossza meg másokkal is. Köszönöm!

Miről szeretne ma olvasni?

Akció!

Legfrissebb blogposztok

Gyorssegély otthon: Mit tettem a fájós derekammal?

Egy megterhelő nap vagy egy hirtelen mozdulat gyakran okozhat fájdalmakat.       Mit tehetünk hirtelen jelentkező derékfájdalom esetén? Szúró, kellemetlen érzés? Valami nincs rendben a derékkal? Fájó diszkomfort állapot és szinte ki nem bír egyenesedni...

Mit tanultam a kutyáimtól a fájdalmakról?

- avagy mit tudunk tenni fájdalmak esetén. Mindenki átélt már fájdalmakat élete során. Leggyakrabban nyaki, háti vagy ízületi területen találkozunk velük. Sok formája, oka és lokalizációja lehet. Mit tehetünk? Hogy ismerjük fel? és mikor érdemes orvoshoz menni,...

Hogyan erősítettem a hátam és meditáltam a vízen könnyedén?

Kikapcsolódás és vízi élmények SUP-al. Évek óta nagy szeretettel úszkálok a hazai vizekben és mindig is figyeltem, hogy sokan egy levegővel fújt deszkával eveznek, majd aszalódnak a napon. Soha nem értettem, hogy miért jobb a 25-26 fokos vízi mozgás helyett a deszkát...

Milyen érzés ha masszíroznak? Profi kezek tapasztalatai alapján.

Egy fárasztó nap után gyakran előfordul, hogy a fizikai kimerültség határán, feszes izmokkal hátradőlve azt érezzük, valami nem komfortos. Akármerre mozgolódunk, nem találjuk meg a megfelelő pozíciót és érezzük valami nincs rendben. Ilyenkor nyújthatjuk izmainkat,...

Kalandok határok nélkül

- Hogy lettem egészségtudatosabb és kaptam mérhető eredményeket egy precíz szerkezettel? Aki ismeri munkásságom tudja, hogy szeretem a rendelkezésre álló adatokból kihozni a maximumot, nemcsupán a végtaghossz különbségek megfigyelésére fektetek hangsúlyt,...

Csatlakozzon közösségünkhöz!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!