http://norbimasszor.hu

Testünk és lelkünk egyaránt rendkívüli terhelésnek van kitéve, hiszen naponta érik újabbnál újabb ingerek, élethelyzetek, szituációk pl. munkahelyen, magánéletben, stb. Egy idő után megjelenhet a leküzdhetetlen fáradtság, rossz közérzet, vagy akár fájdalmakkal is szembesülhetünk. Amennyiben már Ön is tapasztalta az előzőekben említetteket és aktívan szeretne is tenni érte, akkor bejegyzésem Önnek szól.

idegi-kimerültség

Leküzdhetetlen fáradtság, kimerültség? Találjon megoldást rá!

Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy megküzdjünk ezekkel a helyzetekkel?
Elsődleges feladatunk a terhelés, a táplálkozás és a pihenés megfelelő, profi összehangolása.

Jelen cikkemben a táplálkozás, és azon belül a táplálékkiegészítőkkel foglalkozom, azokkal a táplálékkiegészítőkkel, amelyeket én is több éve használok és merem ajánlani mindenkinek, aki szeretné jobban érezni magát. ( A cikk teljesen értékesítés mentes szemléletben íródott és semmilyen jutalék nem illet az ajánlott termékekkel kapcsolatban, ez és a több éves tapasztalat garanciát jelent arra, hogy valóban jobban érezze magát.)

boldogság-masszőr

Kiegyensúlyozott élet elérhető, csupán oda kell figyelni pár apróságra.

Először is a talán legtöbbet alkalmazott táplálék kiegészítőről írnék a vitaminokról, tudjuk, hogy nélkülözhetetlenek, és segítenek szervezetünk működésében, viszont a mai napig találkozom olyan szemléletmóddal ahol bizonyos kialakult betegségek, azonnali fájdalom csillapítójaként, megoldójaként szeretnék alkalmazni, amire viszont nem alkalmas, emiatt gyakran csalódottság, düh és „én már mindent kipróbáltam érzéssel”, tovább keresünk újabbnál újabb „bekapható megoldásokat”. – Amik sajnos soha nem fogják hozni a várt hatást.

A vitaminoknak a prevencióban(megelőzésben), és a szervezet optimális működésében van szerepe, úgymond a normál működés elősegítése a feladata. Meggyőződésem szerint a nagydózisú vitaminok kúraszerű alkalmazása és egy alap multivitamin beszerzése nélkülözhetetlen. Én személy szerint a Jutavit, esetleg Supradyn alap multivitaminokat részesítem előnyben, míg nagydózisú vitaminoknál a Scitec Multi Pro-t évek óta alkalmazom. (Sok folyadékkal természetesen.)

vitaminok-norbi-masszőr

A vitaminok nélkülözhetetlenek szervezetünk normális működéséhez.

Ami még kiemelten fontos, az ízületek védelmének szerepe, kopás, fájdalom, izommerevség, beszűkült mozgástartomány, nos a munkát itt sem lehet megkerülni. Az ízület regenerálódása hosszú idő, nem 2 nap alatt fog elmúlni a fájdalom és nincs az a csodaszer (az orvosi fájdalomcsillapító ízületi injekción kívül), ami azonnali hatást vált ki. A pakolások, mozgatások, táplálék kiegészítők ebben az esetben is hasznosak, viszont úgy kell rájuk gondolnunk, hogy hosszútávon fejtik ki pozitív hatásaikat, ezáltal hozzásegítenek az izületek „mobilitásához”.

Személy szerint a lenmagolajra esküszöm, napi 2 evőkanállal(egyesek szerint drasztikus mennyiség), viszont teljesen jól érzem magam, még a terheléses időszakokban is. Táplálék kiegészítőként még a Proenzi-t, a WOD Crusher Nem Fortét javasolnám leginkább mindennapi használatra. (Illetve bármilyen kondroitin-szulfát, msm tartalmú táplálékkiegészítőket hosszútávon.)

ízületek-mozgás-norbi-masszőr

Éljen újra a mozgás örömével!

Megfelelő regeneráció, idegi kimerültség is gyakori probléma, és sajnos a felnőtt lakosság nagy százaléka nyúl az alkoholhoz, vagy az antidepresszánsokhoz, altatókhoz, nyugtatókhoz. –  Sajnos ezek a szerek csak átmenetileg segítenek, és pont ez a látszat kiegyensúlyozottság, hangulatingadozás jelent problémát.  Azt javaslom, hogy egészségünk megőrzése és a hosszú boldog életünk érdekében, hagyjunk fel ezekkel a „ fél megoldásokkal”. (A kultúrált alkoholfogyasztást támogatom.)

Helyettük javaslom a glutamin bevitelt, ami egy olyan nélkülözhetetlen aminosav, amely növeli a fehérjebeépülést, gyorsítja a regenerációt és erősíti az immunrendszert. A glutamin a glükóz mellett a sejtek energiaforrása, hozzájárul az idegrendszer és az agy egészséges működéséhez, javítja a koncentrációs képességet, csökkenti a szellemi kimerültséget. (Én a shop.builder 1000 grammos L-Glutamine-t használom.)  Ezenkívül még kiemelném, hogy a jó minőségű alváshoz a nyugtató hatású teák kúraszerű alkalmazása javasolt. (pl. orbáncfű, macskagyökér, komló, kis citromfű) Fontos, hogy itt is tartsunk mértéket, mert nem csupán a tea élvezeti értéke romlik, de a hatásossága is egyenesen arányosan csökken.

tea-norbi-masszőr

A glutamin mellett, a nyugtató hatású gyógyteák is segíthetnek.

A táplálékkiegészítők, még a nevében is benne van, hogy kiegészítik a helyes kiegyensúlyozott táplálkozást és ez által egy egészségesebb, jobb életminőséghez, boldogsághoz, kiegyensúlyozott élethez vezetnek minket, használjuk őket átgondoltan és felelősséggel, nem tűzoltásként.

felszabadult-jó-közérzet

A jobb életminőség elérhető, éljen bátran vele!

Kérdése van? Személyre szabott választ szeretné?

Amennyiben bármilyen kérdése lenne a táplálékkiegészítőkkel, egészséges életmóddal kapcsolatban, írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra vagy hívjon telefonon a 06/30 594 9225-ös telefonszámon.

Segítsen másoknak is!

Ha hasznosnak találta cikkem, kérem, ossza meg Facebookon/közösségi oldalán, hogy családja, barátai, ismerősei is jobb életminőségben élhessenek. Köszönöm!

Jó egészséget!

IDŐPONTOT KÉREK MOST!