Masszőr, a masszázs felszentelt papja

Olvasási idő: 8 perc.

Tudatos terapeutaként többször megfordult bennem az a gondolat, hogy vajon a mai modern korunkban valójában ki is a masszőr, milyen szerepe van a társadalmunkban, és hogy miért is lesz valaki masszőr ebben a világban.

Sokan úgy gondolják, hogy a masszőr mindenképp egy segítő ember, aki tudásával hozzájárul egészségük fenntartásához, míg mások szerint egy pénzért vett luxusszolgálgatás, ahol a terapeuta az ő kénye kedvének kiszolgáltatott, szinte parancsszót követő segédeszköz. – Én úgy gondolom, hogy a masszőr, mint gyógyító valójában sokkal összetettebb, komplexebb folyamatokat lát el ebben a világban.

Misztikus gyógyító, ismerd meg jobban!

Minden kornak megvoltak a maga sámánjai

Sámán, varázsló, javasasszony, gyógyító pap, idős bölcs, valójában a történelem során mindenhol megvoltak azok a gyógyítók, akik az emberiség javát szolgálták, akik a hétköznapokban segítséget nyújtottak az embereknek, és akikre a társadalom is hasznos tagjaként tekintett. Misztikus szeánszok, gyógynövényes oldatok és egy olyan tudás, mely hatására a jobb közérzet, nyugalom, béke járja át felhasználóját. – Ebben rejlik a gyógyítók ősi ereje.

A fej, a szív, a gyomor és a lábak

Egy kis kalandozásra invitálnám olvasóm, az ősi Indiában még a kasztrendszer előtt 4 féle társadalmi csoport létezett: A fej, öreg bölcsek, gyógyítók. – melyek a világ javairól lemondva, de nem nélkülözve adtak tanácsokat a szívnek (uralkodónak), gyomornak(kereskedőknek), lábnak (népnek),  – és a társadalom gondoskodott róluk.  – Egy gyógyító, idős bölcs akkor volt jó, ha felülről látta a dolgokat, összefüggéseket és nem befolyásolta az anyagi csábítás, mely a tisztánlátás egyik legnagyobb mérgezője. De ennek fontos előtényezője, hogy az idős bölcs ne nélkülözzön és a világ folyamataira tudjon koncentrálni. – Így a társadalom ezen része, nem fényűzésben, de normális körülmények közt tudta szolgálni népe valódi érdekeit.

Elcsendesedés, eltávoldás. – Ezt a bölcsek évezredek óta alkalmazzák.

Jelen társadalmunk se működik másképp, csak sokkal gyorsabban, történnek a folyamatok. – és észre kell vennünk, hogy a szerepek megváltoztak. Jelen világban a gyomoré(a kereskedőké) az irányító szerep, kereslet-kínálatot kielégítő rendszerben élünk. – Erre a legnagyobb példát, nap, mint nap átélhetjük a boltoktól kezdve, a médián át mindenhol a fogyasztásra ösztönözve vagyunk, így a terapeuta, sámán, gyógyító szerepe is megváltozott, valahogy a rendszer része lett,  úgy gondolják, hogy a terapeutának fizetünk, kezel minket és ennyi. Viszont én úgy gondolom, hogy egy jó masszőrnek,terapeutának, gyógyítónak ennél sokkal, de sokkal magasabb célokat kell szolgálnia egy olyan világban, amiben a pénzben és anyagi dolgokba vetett hit a legnagyobb.

De ki is a jó terapeuta?

A jó terapeuta mindent észrevesz, és segít pont akkor, amikor szükség van rá.

Érezzük magunkban, hogy valami nincs rendben, de sokszor már az anyagi dolgok se tudnak kárpótolni, vagy valamilyen kompenzációs folyamatba (alkohol, dohányzás, drogok, játékfüggőség, stb.) kerülünk. Ez egy ördögi kör, amit egy jó terapeuta észrevesz. – Ez csak egy példa, de ennél sokkal több dolgot figyel a masszőr, gyógyító.

Több síkon való kezelés és egy magasabb érdek szolgálása, úgy gondolom ezek a jó terapeuta főbb ismérvei. A masszázs szent papja arra teszi fel ezt a életét, hogy minél magasabb szinten, minél több síkon tudjon kezelni egy életben, éppen ezért a legnagyobb kincse az ideje lesz. Azok a tanulási folyamatok, amivel fájdalmat csillapíthat, azon belső érzékek kifinomulása hosszú évek kőkemény munkája, a komfortzónából való kilépés szinte mindennaposak, de a végeredmény egy olyan folyamatosan növő tudás, mellyel segíteni tud nagymértékben páciense állapotán. – Ez a legfontosabb.

Gyógyítás az univerzum energiáival.

A csillogó díszletek és kellékek

Míg luxushotelekben a terapeuta, egy egységes rendszer alkalmazottja, kiszolgálója (úgyis muszáj öltöznie), addig a valóságban a terapeuta kinézete nem feltétlen egy fátyol tiszta, selyembe zárt, csillogó wellness kandúr.(Természetesen igényes, de nem a lenyűgözés, a Wow érzés miatt.)

Az igazi gyógyítónak két ismérve van:
– Kisugárzás, alázat, elégedettség, életöröm, hála ami belülről a szív irányából jön.
– Szakmai hozzáértése, ami valójában a fizikai, szellemi lelki gyógyító rendszerek összehangolása.

Jobb közérzet, könnyebb élet, gyógyító szándékkal.

Épp ezért, egy jó gyógyító az életét arra szenteli (életstílus szintre emeli), hogy jobbá tegye a világot, hogy a pólusokat egyensúlyban tartsa és energiáival harmóniát, békét hozzon létre, hogy Ön, Te, mint páciens jobban érezd magad, jobb életminőségben élj, és azt tudd tenni, amit igazán szeretnél ebben a rohanó sürgő-forgó világban.

Ha bármilyen kérdése lenne fittséggel, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a +36 30 594 92 25-ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra .

Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet.

Jó egészséget!

A kismamák bevált módszere a beállt derék és fájó hát ellen

Olvasási idő: 1 perc

Több helyen fellelhető az interneten, hogy tilos a kismamákat masszírozni. A várandóság ideje alatt rengeteg testi változáson megy keresztül a leendő anyuka. A testsúly növekedés – „pocakosodás” következtében a gerincoszlop előre húzódik – ez pedig az izmok túlterheléséhez vezethet.

Fájhat a derék, csípő és az egész hátizomzat. Saját magam fejlesztésekor gyakran járok Bécsbe és ott már természetes, hogy kiegészítő terápiaként felírják a masszázst a kismamák számára. A masszázs egy teljesen egészséges terhességgel állapotos kismama számára nem jelent több kockázatot, mint a napi terhelés és tevékenységek elvégzése. Én a hagyományos gyógymasszázs elemeket használom kismamák kezelése során (kifejezetten ügyelek arra, hogy ne okozzak vérbőséget a kismedencei tájékon, hasat egyáltalán nem masszírozunk).

Kismama masszázs: a kismama izomfájdalmainak megszüntetéséért és kellemes közérzetért.

Milyen időközönként jöhet a szakember:
– az első 12 hétben nem javasolt a masszázs,
– a 12. hét betöltése után lehet masszíroztatni.

Általában jellemző, hogy egy-egy masszázs is jótékony hatású, de ha megengedhetik maguknak, érdemes heti rendszerességgel – egyszer-kétszer – felkeresni a masszőrt. Ez mindenképpen csökkenti az esetlegesen fellépő kellemetlenségeket, segít megőrizni a jó közérzetet a magzat védelme érdekében.

Ne feledjük a kismama masszázs egy speciális terület, amely jól felkészült szakembert igényel.

Írásom végén pedig megosztanám egyik volt kismamám, Baloghné Gál Ibolya véleményét, arról, hogy mit tapasztalt masszázs során:

Szia Norbi! Én már túl vagyok az első szülésemen, de nagyon hálás vagyok neked, hogy mindig rendelkezésemre álltál és segítettél ebben az időszakban. A kismama hát-és vállmasszázsaid szuperek. Én csak ajánlani tudom mindenkinek. Tudom sokat félnek a kismamák közül a masszázstól, de szakemberhez kell menni, és akkor nem lesz semmi baj. A derekamat nem masszírozta, pont a vérbőség miatt, de a hátamnak mennyei volt, úgyhogy hajrá 🙂

Baloghné Gál Ibolya

Ha bármilyen kérdése lenne kismama masszázzsal, fittséggel, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a +36 30 594 92 25-ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra .

Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet.

Jó egészséget!

Megfelelő zeneválasztás a harmonikusabb élethez

Olvasási idő: 2 perc

Napjaink nagyrészében hangok és zajok vesznek minket körül. Teljesen mindegy, hogy fizikai munkát végzünk és a gépek zaja vagy az irodában ülve szomszéd beszéde, telefonálása – de ki tud zökkenteni minket a fókuszból, így a produktivitásunk is jelentősen csökkenhet. Akárhova megyünk és akármit teszünk lesz zaj.

Fontosnak tartom azt is, hogy a hangerő és a ritmus napszakhoz mérten megfelelő legyen és illeszkedjen a bioritmusomhoz.

Mégis, hogyan tudunk egy kicsit magunkra koncentrálni, lelassulni és elengedni a frusztráló gondolatokat?

A válasz nagyon egyszerű: zenehallgatással. Nálam ez az alábbiak szerint működik: amikor korábban BKV-n utazva indultam – akkor a fejemre tettem a fülest és, így kiszakadtam a világból.  Az autómban könnyebb a helyzet, hiszen ott van egy kis privát terem – így nincs is szükség fülesre. Otthon is fontos számomra ez a tevékenység: jelenleg egy 7.1-es fával burkolt Logitech hangfalrendszert használok, aminek csodálatos a hangzása.

A zene segít dinamikusabbá tenni a napod

Észrevettem magamon, hogyha a napom „pozitív” dallamú zenével indítom, akkor a napom még pozitív lesz (alapeset az életemben, hogy nincsenek negatív napjaim: csak jobbak és még jóbbak). A jelenben élve minden pillanatot maximálisan élvezek. Vannak olyan hangszerek, amik számomra kifejezetten kedvesek – kiskoromban emlékszem a karácsonyestéken szóló orgonamuzsikára, de egy gitár, dob is megfelelően pozitív lökéssel van a hangulatomra.

Napjaim zenei összetétele:
– reggeli (kora reggeli időpontokban): ütemesebb, dallamosabb zenét érdemes választani, hiszen ez jó hatással van az ébredésemre, érzem, hogy „IGEN” ez egy újabb nap és ezen a csodálatos „új” napot úgy alakítom, ahogy nekem jó.
– egy két időpont között, úton 15-30 perc oktatóanyagok hallgatok hangoskönyv formájában, hiszen fontos számomra az, hogy naprakész legyek egy adott témával kapcsolatosan. Ne feledjük, életünk végéig tanulunk. A tudásunk fejlesztése pedig jó dolog, hiszen így leszünk a társadalom számára még értékesebbek.
-a déli relaxáció alatt kifejezetten: lágy és lassú zenéket hallgatok, elmélyedek és elgondolkodok, pihenek.
– délután ismételten egy 15-30 perces tanulási idő következik
– este pedig 116-124 BPM közötti zenékkel, esetleg egy két aktuális slágerrel lazítok
– otthon esténként ismételten relaxációs jelleggel zenét hallgatok.

Találjuk meg a számunkra kedves hangszereket és ütemeket.

Fontosnak tartom azt is, hogy a hangerő folyamatosan csökkenjen – tehát a reggeli időszakban a zene hangerőszintje: 32-es, az oktató anyagoknál: 34-es (hiszen idegennyelvű és figyelnem is szükséges), a déli relaxációnál visszaveszek 28-ra, majd ismételten kicsit felhangosítom. A kékfények szűrése mellett hazaérkezésemkor a zene hangerő szintje már csak 18-20-as halk és lágy, hiszen így készítem fel a testem az éjszakai mély pihenésemre.

Konkrétan, így nézhet ki egy napom:
– reggel vele kezdek: http://bit.ly/ISjjGV
– napközben tőle tanulok: http://bit.ly/2fT0l9Z
– délbe vele relaxálok: http://bit.ly/2lrk65z
– délután tőle tanulok: http://bit.ly/2fLQi2x
– este, vele zárok: http://bit.ly/2xirTNp

Ossza meg Ön is velem zenei listáját: Facebook oldalom hozzászólás formájában!

Ha bármilyen kérdése lenne spiritualitással, fittséggel, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a +36 30 594 92 25-ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra .

Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet.

Jó egészséget!

Mi az az általános hiba, amit a legtöbben elkövetünk a nyakfájdalom kezeléskor?

Olvasási idő: 1 perc

Pácienseim többsége az első kezeléskor jelzi számomra, hogy nem múló folyamatos nyakfájása van. Ennek hátterében az ülőmunka, számítógép, mobil és tablet nyomkodás is állhat. A napi több órányi görnyedt tartással járó tevékenységek a nyakfájdalmat felerősítik, hiszen az izmok kórosan feszülnek.

Nyakfájdalom oka a számítógép előtt való görnyedés is lehet.

Nyakfájdalommal rendelkező pácienseimnél, a kezelést az alábbiak szerint kezdem:
– bemelegítünk, alapállásban elhelyezkedve, előre döntöm a páciens fejét (állunk közeledik a szegycsonthoz)
– belégzéssel csigolyáról- csigolyára emelem a fejet, ügyelve arra, hogy végig az áll végig behúzva maradjon, és a tarkó nyújtózzon. 5 ismétlés elvégzése utána pedig lassan közelítem a jobb fülünket a jobb vállhoz, majd ugyanezt megismétlem baloldalon is. Alkalmazni szoktam bemelegítés során még azt, hogy páciensem lassan fordítsa el a fejét balra / jobbra és próbáljon meg átnézni a válla fölött.

A nyaki izmok nyújtása rendkívül fontos, az alábbi nyújtógyakorlatokkal zárom a masszázs kezelést:
– alapállásban, hosszú és mély belégzéssel nyújtózunk az ég irányába. Kilégzéskor állunkkal a szegycsonthoz közelítünk. Összekulcsolt kezekkel kezek a fejen hagyva, majd hagyjuk, hogy súlyuknál fogva ránehezedjen. Párszor elismételjük a gyakorlatot. Továbbá házi feladatot is adok.

Fájó nyak – egy szakember mindig segíthet enyhíteni a fájdalmat.

Kifejezetten hangsúlyozom, hogy itt is nagyon fontos a megelőzés.  Kerülendő az órákon át tartó, megszakítás nélküli egyhelyben ülés. Rendszeresen fel kell állni a számítógép elől, megmozgatni a hátat, nyakat. Meg kell tanulni a helyes testtartást álló és ülő helyzetben egyaránt. A napi stressz gyakran okoz nyaki fájdalmat, ezért érdemes relaxációs módszereket elsajátítani, és rendszeresen mozogni, ami a nyaki izmokban is javítja a vérellátást. A túlsúly és a dohányzás nyaki fájdalomra hajlamosít, már ezért is érdemes lefogyni, és abbahagyni a dohányzást.

Ha bármilyen kérdése lenne spiritualitással, fittséggel, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a +36 30 594 92 25-ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra .

Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet.

Jó egészséget!

Miért imádom a hivatásom?

Olvasási idő: 2 perc

Norbi masszőr vagyok és minden nap örömmel tölt el, amikor hozzád tarthatok és segíthetek Neked. Korábban írtam egy cikket: Masszázs: Szolgáltató vagy szolgálat , ami hűen tükrözi a hozzáállásomat hivatásom iránt.

Kora reggel van, úgy 5:00 tájékán jár az idő. Kipattan a szemem és felkelek magamtól. Szeretem hallgatni, ahogy a vízforralóban forr a víz a finom gyógyteámnak, amit a bőséges és  tápláló reggeli után el is fogyasztok. A steril lepedőket a ruhaszárítóról leszedem és összehajtogatom, majd bepakolok a masszőr táskámba. A legjobb minőségű masszázsolajokkal dolgozok, ellenőrzöm azt, hogy minden vivőanyagból kellő a rendelkezésemre áll-e – amennyiben nem pótlom. Elkészülve 5:30 tájékán útnak indulok, és a segítségedre sietek.  Az első páciensem már vár, akinek segítek megoldani a problémáját.  Megfelelő kezelést és természetesen házi feladatot is kap tőlem. Dicsér és hálásan megköszöni, hogy enyhítettem derékfájdalmán. Jó érzéssel tölt el, hogy segíthettem – valamiféle melegséget érzek az ember-ember kapcsolatban. Nagyon fontosak a visszacsatolások számomra, hiszen hozzájárulnak ahhoz, hogy fejlődjek és tanuljak. Kellő alázatot érzek a masszőri hivatással kapcsolatban.

Norbi masszőr szívből szereti amit csinál. Ez az ő hivatása, ÉRTED és az EGÉSZSÉGED MEGŐRZÉSÉÉRT csinálja!

A páciensekkel való időpontjaimat úgy egyeztetjük, hogy mindkettőnk számára jó legyen. Ismertek már annyira, hogy tudjátok nem egy óranézegető masszőr vagyok, aki alig várja, hogy túlegyen RAJTAD (gyakran járok énis masszőrökhöz és masszázs szalonokba és elszomorodva tapasztalom, hogy mit neveznek egyesek masszázsnak). Kifejezetten figyelmedbe ajánlanám Tényleg masszőr, aki masszőr? – korábbi írásomat, amiben rávilágítok tapasztalataimra.

A délelőtti masszázsok után tartok egy kis pihenőt, ilyenkor étkezek és heti háromszor meditálok is. Erre van egy nagyon jó alkalmazásom, amit a telefonomon használok, Ez a Headspace. Napközben odafigyelek a folyamatos folyadékbevitelre.  Pár óra pihenés után a délutáni masszázsokra felkészülve, ismételten útra kelek és segítek Neked. Neked, akinek valahol, valami fáj, vagy csak lazítana és kikapcsolódna. Egy napom nagyon gyorsan eltelik, hiszen jó érzés azt csinálni, amit igazán, szívből szeretek. Sokatok már megtapasztalta az élethez való hozzáállásomat, segítőkészségemet. Az estét  egy könnyű vacsorával zárom (mindenképpen 18:00 előtt). Ezután általában még folytatom a korábban elkezdett könyvet, írok vagy kutyát sétáltatok a párommal. 22:30 – 23:00 magasságában pedig lefekszem aludni, hogy másnap ismételten kihozhassam  a napomból a maximumot.

Ha bármilyen kérdése lenne spiritualitással, fittséggel, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a +36 30 594 92 25-ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra .

Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet.

Jó egészséget!

Hogyan legyen jobb a közérzetem a hőségben?

Olvasási idő: 5 perc

A szervezet működésében a víznek szerteágazó szerepe van a vérkeringés, a megfelelő vérnyomás biztosítása, emésztési és felszívódási folyamatok, tápanyagok szállítása, salakanyagok kiválasztása, sav-bázis egyensúly, ozmotikus nyomás biztosítása, testhőmérséklet szabályozása, vizelet hígítása. Az egészséges szervezetben a folyadékfelvétel, illetve -leadás egyensúlya biztosítja a megfelelő működést.

Ha a folyadékfelvétel kisebb, mint a -leadás, akkor a szervezetben vízhiányos állapot lép fel, aminek számos káros következménye lehet:
– fáradékonyság, gyengeség, kimerültség,
– koncentrálóképesség csökkenése,
– szédülés, fejfájás,
– nyugtalanság, zavartság,
– szapora légzés, szívdobogásérzés,
– izomgörcsök,
– a szervezet kiszáradása.

A kiszáradásra különösen érzékenyek az idősek és a gyerekek. Az ő esetükben különösen nagy gondot kell fordítani a megfelelő folyadékbevitelre.

Egy felnőtt embernek naponta kb. 2-3 liter folyadékra van szüksége, amelyet részben folyadékfogyasztással (1,5-2 liter), részben a táplálkozás során (levesek, főzelékek, zöldségek, gyümölcsök, stb.) tud fedezni.

A folyadékok fajtái, jellemzői:
a folyadékszükségletet sokféle itallal tudjuk fedezni. Ezek között vannak olyanok, amelyeket naponta lehet, sőt ajánlott fogyasztani, de vannak olyanok is, amelyek fogyasztása kapcsán a mértékletességet be kell tartani.

Víz, ásványvíz

A szomjúság csillapítására, a folyadék pótlására a víz és az ásványvíz a legmegfelelőbb, érdemes a napi folyadékszükséglet nagy részét ezekből fedezni. Energiát nem, ásványi anyagokat viszont tartalmaznak. A csapvízben kalcium, magnézium, és fluor található. Az ásványvizek ásványianyag-tartalma és azok mennyisége fajtától függő. Érdemes az alacsony ásványianyag-tartalomúakat (500 mg/l alatti) választani, ugyanis ezek fogyasztása kapcsán nem kell tartanunk az ásványi anyagok túladagolásától.

Zöldség- és gyümölcslevek

Azon kívül, hogy szerepük van a folyadékpótlásban, energiát, szénhidrátot, élelmi rostot, ásványi anyagokat és vitaminokat is juttatnak a szervezetbe a zöldség- és gyümölcslevek. Mindenképp érdemes a natúr, 100 %-os gyümölcs-, illetve zöldségleveket választani az alacsonyabb gyümölcs tartalmú, cukrozott termékek helyett.

Tej

A tej fontos részét képezi táplálkozásunknak. Mintegy 90 %-a víz, de emellett értékes, teljes értékű fehérjéket, zsírt, szénhidrátot, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz. Gyerekek esetében különösen fontos a rendszeres fogyasztása. A tej mellett az ízesített tejitalok (karamellás tej, kakaó), valamint a különféle kefir- és joghurtitalok szintén alkalmasak a folyadékpótlásra.

Tejes turmixok

A tej és a gyümölcsök értékes tápanyagait együtt tartalmazzák a tejes turmixok. Különösen frissítőek hidegen, főként nyáron. Egy-egy pohár turmix akár reggeli italként, vagy tízóraira, uzsonnára is megfelelő.

Üdítőitalok

A cukortartalmú szénsavas üdítőitalokat (amennyiben szeretnénk) mértékletesen, ritkán, és egyszerre 1-1 pohárral fogyasszunk. A light üdítőitalok cukormentesek, de a mértékletességet ezek esetében is be kell tartani.A kóláknál figyelembe kell venni koffeintartalmukat, fél liter kóla kb. annyi koffeint tartalmaz, mint egy csésze kávé. Gyerekeknél erre fokozottan ügyelni kell.

A folyadékigényt befolyásolja az életkor, a környezet külső hőmérséklete, a fizikai megterhelés, az izzadás (pl. szaunázás, napozás közben), egyes egészséggel összefüggő állapotok (hányás, hasmenés, láz), alkohol tartalmú italok és magas sótartalmú ételek fogyasztása.

Tea

Folyadékpótlásra érdemes a zöld-, illetve a gyümölcsteákat fogyasztani. A teákban a koffein mellett egyéb stimuláló, élénkítő hatású anyagok (teobromin, teofillin) is találhatók. A teák nyáron hidegen, télen melegen közkedvelt italok, egyes országokban a nemzeti kultúrához is hozzátartozik rendszeres fogyasztásuk. Ízesítésük sokféle módon történhet. Általában cukorral és citromlével isszuk, de van, aki tejjel, mézzel, vagy ízesítés nélkül kedveli. Cukrosan fogyasztva érdemes szem előtt tartani, hogy a naponta nagy mennyiségű tea fogyasztása hozzájárulhat a túlzott energiabevitelhez. A gyümölcsteák édesítés (cukor, méz) nélkül is nagyon ízletesek, a gyümölcsök természetes íze, aromája ellensúlyozza az édes íz hiányát. A gyerekeket is érdemes a cukor nélküli, vagy csak kevés cukorral édesített tea fogyasztására szoktatni. A tea másik jellegzetes ízesítője a citromlé, a friss citrom. Ennek nemcsak ízesítő hatását tudjuk kihasználni, hanem a teába cseppentett citrom leve a tea behártyásodását is megakadályozza. Érdemes azonban tudni, hogy a citrom értékes C-vitamin tartalma a forró teába téve elvész, ezért érdemes melegen csak pár cseppet tenni bele, és a többit akkor hozzáadni, amikor kihűlt. Az erős, magas koffeintartalmú teának vízhajtó hatása lehet.

Kávé

A kávé fogyasztása kapcsán szintén be kell tartani a mértékletességet koffeintartalma miatt. Egy csésze (0,5 dl) feketekávé kb. 80-100 mg koffeint tartalmaz, kétszer annyit, mint egy bögre (2,5 dl) fekete tea. A kávé fogyasztása szintén egyéni ízléstől függ, van, aki csak „üresen”, de van, aki cukorral, édesítőszerrel, tejjel, kávétejszínnel, tejszínhabbal ízesítve fogyasztja, így a kávé energiatartalma a hozzáadott egyéb összetevőktől függ.A túl sok kávé (illetve egyéb koffeintartalmú italok) fogyasztása káros a szervezetre. Napi 3-4 csésze feketekávé elfogyasztása már álmatlanságot, nyugtalanságot, súlyos esetben szívtáji nyomást, kézremegést idézhet elő. A rendszeres és túlzott koffeinbevitelnek az is lehet a következménye, hogy ha a szervezet nem kapja meg a szokásos adagját, elvonási tünetek jelentkezhetnek, pl. ingerlékenység, fejfájás, hányinger. Napi 1-2 csésze kávé elfogyasztása még nem káros az egészségre.

Ha bármilyen kérdése lenne spiritualitással, fittséggel, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a +36 30 594 92 25-ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra .

Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet.

Jó egészséget!

Bizonyíték gondolataink valódi teremtő erejére

Olvasási idő: 6 perc

Sokan azt gondolják, hogy a spiritualitás vagy a jólét megteremtése csupán egy áhított álom, míg mások szerint egy divatirányzat a “nyájnak”, melyet a gombamód szaporodó mesterek tanítanak.

Sokat gondolkoztam azon, hogy vajon hogy lehetne bebizonyítanom, hogy gondolatainknak valóban teremtő ereje van, a végén arra jutottam, hogy ez mind az ego játéka, ami arra vágyik, hogy tündököljön a fényben. Nos, én ettől szeretnék eltekinteni most, és ezáltal egy olyan szemüvegen keresztül megmutatni mindazt, amit saját magamon tapasztalok és pozitívan hatnak az életemre. Ennek a cikknek a végére valóban képes leszel teremteni egykis gyakorlás után.

A tisztánlátáshoz el kellett távolodnom Budapesttől, mivel ott rengeteg impulzus éri az embert. Így vagy Bükkszentkeresztre, vagy Balatonfenyvesre utazok, amikor a vidék éltető erejére, a természet közelségére vágyom.

Ami ezután történt az engem is meglepett…

Megérkeztem Balatonfenyvesre, kellemes kis nyaraló övezet, vidám emberekkel, strandolókkal, mindig megállapítom ez a kis stressz nélküli sürgés forgás talán még jót is tesz az embereknek. Szeretem ezt a helyet, jó itt lenni, teljes nyugalomban ellazulhatok és a valódi teremtésre fókuszálhatok, ami véleményem szerint nem a fizikai teremtés, sokkal inkább érzelmi és ezek után gondolati síkon történik.

Ilyenkor szükség van pár napra, hogy lelassuljon az ember, keresse az élet “ízét”, megfigyelje milyen változások jönnek létre benne, majd az első szárnypróbálgatások után rájöjjön arra, hogy ha itt van, azt is csak a saját érzelmeinek és gondolatainak teremtő ereje hozta létre, azon erők, amely bennünk munkálkodnak még akkor is, ha nem tudatosan használjuk őket.

Segíts magadon, Isten is megsegít

Ültem a Balaton parton és tovább gondolkoztam, elsuhant egy sirály, majd egy béka brekegett a végeláthatatlan nádasból és újra csak egy gondolat járt bennem, vajon tényleg a gondolataim hoztak el ide? Tényleg ilyen egyszerű lenne teremteni érzelmi síkon és egyre csak az munkálkodott bennem, hogy hogy tudnám ezt megtanítani azoknak az embereknek, akik épp a dugóban ülnek, vagy épp hétköznapi ügyes bajos dolgaikat felnagyítva élik meg mindennapjaik menyországát vagy épp poklát.

Minden olyan szépnek tűnik innen, de…

A földi élet 80-120 évének nagyrészét miért azzal töltjük, hogy harácsolunk, majd tv műsorokat nézünk és a legnagyobb örömöt egy érintőkijelző simogatása jelenti?

Minden olyan szépnek tűnik innen, miért kellene az embereknek visszamenni és újból kezdeni a mindennapok mókuskerekét, ha gondolataink teremtő erejét arra is használhatjuk, hogy egy kicsit lassabb, de ízesebb életmódot éljünk. – Ezt szeretném megtanítani most, persze nem hirtelen és azonnal kell mindent módosítani, de hosszú hónapok, évek munkája alatt gondolataink teremtő ereje kiteljesedik. Ha már idáig elolvasta cikkem, akkor jó úton halad, persze azért kezdetben szükség lesz nagy adag önkontrollra is.

Bejegyzésem írása közben váratlan esemény, egykis nyári zápor szakította meg írásomat a balatoni stégen, így behúzódtam a fedett teraszunk alá és folytattam gondolatmenetem, gondolataink teremtő erejéről.

Gondolkodj, TEREMTS és legyen egy új világod, magadnak és azoknak, akiket SZERETSZ. Íme:

A mikor nem tudja, hogy mit csináljon az ember, akkor elveszíti a fókuszt és ereje elaprózódik. Nem azt csinálja amit akar, esetleg ha nagyon eltávolodott belső énjétől, akkor kompenzál is,(alkohol, drogok, stb.) de sajnos nem jut előbbre, mindig ugyanaz érzi.

Z árnak soktam ezt hívni, ami annyit jelent, hogy bezárod magad a valóságodba, mintha egy Facebook oldalon csak bizonyos információkra lennél nyitott és a hírfolyamban csak azt látnád. Létrehozod saját magad falait és lebombázhatatlannak hiszed őket az aktuális hiedelemrendszered szerint.

 

É s, az a korszak, amikor azt érzed, hogy nincs kiút, annyit látsz, hogy a magad körül lévő emberek is ugyanígy élnek, reggeltől estig dolgoznak, hétvégén buliznak, de az életükben semmi említésre méltó nem történik. Minden kezdődik elölről…

L áss, hogy nem csak ez a hiedelemrendszer van, bármennyire is hiszed jelenleg, de hidd el, hogy pont ugyanúgy, mint a Mátrixban, ebben a világban is megvan az bizonyos pirula, lehet úgy is élni, ami harmonizál belső önmagaddal.

E gyél, igen, de ne csak fizikai értelemben, hanem lelkiekben is. Olvass, informálódj, hiszen minél nyitottabb vagy és minél több mindent próbálsz ki, annál jobban tudod, mi az, amire igazán szükséged van.

T űzz és tervezz, ha már megismertél új dolgokat és gondolatmeneteket, miért hagynád elveszni mindezt, a tapasztalások után legjobb levonni a következtetéseket és új célokat meghatározni. Ha úgy gondolkodsz, mint eddig, akkor a változás nem fog létrejönni, merj tenni másképp is.

E ngedd szabadjára gondolataid. Saját példa: 16 éves koromig úgy nőttem fel, hogy nem tudtam mi az a masszőr, most itt vagyok az utamon és mit nem adtam volna azért, ha már korábban rájövök erre a csodálatos útra, most is arra bíztatlak kedves olvasó, amit nagyon akarsz, az elérhető.

D e, akármennyire is szárnyalsz, ne feledd, minden a lépéseken múlik. Érezz, gondolj, tervezz, célozz, és a legfontosabb…

 

T edd, ami csak álom, ami csak gondolat, ami csak bizonyos részed, az csak benned van, bontsd le lépésekre és apránként valósítsd meg. Erre szoktam mondani: ” Akár munka mellett.” De erre nincs időm, de,de,de… Ha valóban akarod, a szívedre teszed a kezed és csinálod, nincs hibázás, csak tanulás vagy siker.

E lhiszed, mert kapsz apróbb jeleket, visszajelzéseket. Észreveszed, hogy elindult egy bizonyos szintű változás életedben, ne fordulj vissza, és ne bizakodj el nagyon, alázattal csendben menj tovább a tervezett úton.

 

I gen, látod Te is, hogy elérhető és egyre több hasonló ember vesz körül, ki mered mondani, amit eddig nem mertél, jobban élsz és minden egyes kommunikáció építően hat Rád.

R endszerezd. Ha bizonyos mikrorendszereket alakítasz ki életedben, akkor sokkal könnyebb rutinszerű biztonság jön létre körülötted. Ezzel az új világod megszilárdul, lesznek mindig újabb és újabb céljaid az életedben.

Á ss beljebb, lépj ki a komfortzónádból, addig ameddig csak tudsz. És ha elértél egy határt tűzz ki nagyobb ellenállást. Ne feledd az emberi elme, mindig a kisebb ellenállás felé húz, de ahhoz, hogy…

NY argalj, ki kell lépned a komfortzónádból, hisz mind fizikai, mind gondolati, mind érzelmi síkon az igazi boldogság a változásokban keresendő.

Í gy egy olyan életet élhetsz, ami izgalmas, boldog, kiegyensúlyozott, családcentrikus, de mindemellett kihívásokat nyújt, nem enged beleszürkülni a hétköznapokba, a munkába, vagy épp a párkapcsolatodba.

T árgyak imádata és önzőség nélkül, pozitívan egészségesebben egy magasabb életszínvonalon, nyugalomban, akár a város szívében is.

O lyan életmóddal, ahol az életed teljesen Önmagad irányítod, ezáltal a bekövetkezett változásokért illetve az arra való reagálásért csak is te vagy a felelős. Ébredj, merj, vállalj, tedd és,

D öntsd el MOST, hogy hogy szeretnél élni igazán…

Kezdj el élni, hiszen az élet szép. Nézd ezt a csodálatos naplementét a Balaton parton. Nem gyönyörű látvány?

Ha bármilyen kérdése lenne spiritualitással, fittséggel, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a +36 30 594 92 25-ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra .

Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet.

Jó egészséget!

Hogyan segíthetünk befeszült izmainkon könnyedén?

Korunk civilizációs betegségei közé tartozik a feszes, merev izomzat, az ízületekben létrejövő beszűkült mozgástartomány, az izomcsomók, az úgynevezett myalgiás csomók megjelenése, sőt ezek akár hatványozottan is megjelenhetnek, ezzel keserítve meg életünket.

A fájdalom sokszor, pont akkor jelentkezik amikor a legkevésbé számítunk rá…

Sokan úgy gondolják, hogy majd elmúlik, de telnek, múlnak a hetek, hónapok, és akár évek is, egyre jobban befeszülnek az izmok, esetleg meszesedés, ízületi kopás is kialakulhat.

A lehető legrosszabb dolog, ha várjuk a csodát és nem teszünk semmit, pedig olyan lehetőségek vannak manapság az ember kezében, de talán a leges legelső az, hogy odafigyeljünk magunkra. 

Saját magunknak, csak is saját magunk lehetünk a legfontosabbak, persze semmilyen egoizmus, vagy önfuttatás nélkül, csupán az a legfontosabb, hogy figyeljük testünket, sőt lelkünket egyaránt.

A lelkünknek mi köze van az izmokhoz?

Természetesen a fizikai terhelés mellett, a nem kiegyensúlyozott lelki élet, stressz és bizonyos kompenzációs magatartások is okozhatnak befeszült izomcsomókat és saját tapasztalatból megélve, akár jelentős fájdalmakat is. Az önmarcangolás, a kételyek közti sodródás, megfelelési kényszer mind-mind okozhatják izmaink merevségét. De egy rossz irodai szék, hosszútávú autózás is épp oly veszélyeket rejthet magában, ezért nem szabad félvállról venni a problémák jelentkezését.

Az út nem egyszerű, de érdemes belevágni…

Persze nem ilyen súlyos a helyzet, hogyha rendszeresen  van foglalkozva az izmokkal és dolgozunk  önmagunkon is pl. a stressz levezetésével, konfliktusok kezelésével.

A legfontosabb, amit tehetünk, hogy foglalkozunk magunkkal, de nem csupán a lelkiismeret furdalásunk szempontja miatt, hanem mert kitűztük célul, hogy boldogabb, jobb életminőséget szeretnénk élni.

Ehhez bizony változtatni kell több éve tartó szokásainkon, és minél hosszabb ideje áll fenn, annál nehezebb dolgunk lesz, viszont nincs kifogás, csakis magunk változtathatunk rajta, mert saját életünkért, csak is MI vagyunk a felelősek.

Most jön képbe a gyógyító masszázs, mely nem csupán fizikai síkon, de lelki síkon is sokat segíthet nekünk.
U.i: Továbbra se felejtsük ki a mozgást, mert a masszázs nem azért van, hogy kiváltsa a mozgást.(és megnyugtassuk a lelki ismeretünket: „ÉN MINDENT MEGTETTEM, DE NEM MŰKÖDÖTT”)

Mi történik a kezelés közben, hogy segít a gyógyító masszázs?

Amikor kezelést végzek, 3 fontos tényezőre figyelek oda, holisztikus szemléletet alkalmazó terapeutaként. Ez a három fontos tényező: a fizikai, a gondolati és érzelmi sík. Míg fizikai síkon tovább nézzük, az izmok, ízületek, nyirokrendszer kezelésével, addig gondolati és érzelmi síkon is megjelenik a hármas szám.(Múlt- jelen-jövő)

Fizikai állapotfelmérés, izmok vizsgálata, hozott orvosi leletek átnézése és kérdések feltevésével kezdődik a kezelés. Fontosnak tartom a folyamatos figyelmet és a jelen állapotra való fókuszálást.

Lelkiismeretes gyógymasszázskezeléssel, mindig a segítségére leszek.

Hiszek benne, hogy a mai korunk nemtörődömségét, közönyét,  a rohanást,  a jelenben(MOST-ban) végzett figyelmes, lelkiismeretes kezelésen kívül  nem pótolhatja semmi más. A legfontosabb, hogy a terapeuta legyen e képességek birtokában és magabiztosan alkalmazza azt a tudást és maximálisan segíteni akarjon páciensén, őszintén semmilyen hátsó szándék nélkül.(pl. értékesítés.)

Fizikai síkon az izmokat vizsgáljuk főként, elülső sípcsont izom, négyfejű combizom, majd a vádli és a hamstrings izomcsoport, karon az alkar feszítők-hajlítók, bicepsz tricepsz, vállon a delták, majd a mellizomzat is szerephez jut, és talán az egyik legfontosabb terület a hát előtt a csípő, majd a mély és felületes hátizmok(+gerinc), és a nyak izmok vizsgálata, kezelése következik.

A kezelésnél is fontos 3-as szám, először a nevezetes triggerpontok kezelése, gyógynövény olajos masszázs és speciális technika pl.köpölyözés, TENS vagy, amit az aktuális helyzetben leginkább eredményre vezetőnek tartok.

Jobb közérzet, jobb életminőség

Kezelések után pácienseim jobb közérzetről, lelki feltöltődöttségről és könnyebb mozgásról számolnak be, és akár a kezelés után hetekig jobb életminőségben élnek, vidáman, boldogságban. – Számomra ez a legfontosabb, amit adhatok terapeutaként.

Érezze jobban magát, éljen újra felszabadultan, jobb életminőségben szeretteivel!

Ha bármilyen kérdése lenne masszázzsal, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a 06/30 594 9225-ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra .

Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet.

Jó egészséget!

Masszázs: Szolgáltató vagy szolgálat, nem mindegy!

Amikor ezt a blog bejegyzést írom, reggel van,  olyan fél nyolc lehet, szépen süt a nap sugara és kellemes friss levegő áramlik be a szobába ahol vagyok. Már régóta szerettem volna írni barátaimnak, családomnak, vagyis a pácienseimnek, hisz mindig sokat utazom, segítek, ahol tudok és egyik vidéki utazásom során merült fel bennem a téma ötlete, ahogy új online pénztárgépem által adott nyugtát böngészem végig, erre a feliratra lettem figyelmes: „Mozgó szolgáltatóhely”.

     Profizmus, maximalizmus a masszázsnál.

Szeretem a magyar nyelvet, mindig is annyira kifejező, képies, úgyhogy gondolataim ekörül forogtak aznap(“SZOLGÁLTATÓHELY…”), majd kellett egy kis idő, érett bennem a gondolat és most itt vagyunk. Valahogy nem hagyta nyugodni elmém, hogy azonosuljak a szolgáltató megnevezéssel, hisz ezt nem érzem kötelességnek, nem érzem úgy, hogy nyomasztana, hogy szolgáltatnom kell. Gondolkoztam és arra a megfogalmazásra jutottam, hogy a szolgáltató az a személy, aki bizonyos pénzösszegért cserébe ad egy szolgáltatást. Pl. Elmegy az ember vesz egy fagyit, kifizeti és ennyi, a fagyi finom volt, vagy legalábbis ár-érték arányban megérte akkor újra visszatér az ember, de csupán ennyi, más kapocs nincs. Megkaptad, megvetted, fogyasztói társadalom, ennyi.

                   Fontos a teljes figyelem.

És akkor mi a szolgálat? Merre tovább?

Ahogy gondolkodtam masszázsom, gyógymasszázsom és egyéb segítő technikáimat nem a szolgáltatás körébe sorolnám, hanem sokkal inkább a szolgálatként tekintek rá, egy közös jó érdekében.
Úgy gondolom, hogy a szolgálat inkább hozzáállás, bizalom, segítő szándék és a felelősségvállalás következménye, hisz én nem csak egy masszőr vagyok, nem csak egy olyan ember, akit felhív valaki és befoglal egy időpontot, ez alapján elvégzi a rutinszerű kezelést, majd megköszöni és elrakja a pénzt , hanem sokkal inkább a fő motiváció a pácienseim egészségügyi és lelki  állapotának hosszú távú javítása  egy  jobb életminőségért, segítőként.
Épp ezért egy küldetésként gondolok a gyógyító masszázsra, amely pont abban a pillanatban pont, annyit segít, amire a páciensnek szüksége van, amennyit be tud fogadni és amennyivel élni tud.  Ezért fontos számomra a személyes kapcsolat, korábban dolgoztam szállodákban, kórházban ott pont az hiányzott, hogy a páciensekre nem tudtam kellően ráhangolódni és emiatt a masszázs csupán egy szolgáltatás volt. – Pedig valójában a masszázsnak sokkal nagyobb energiája van.

         Teljes ráhangolódás, teljes figyelem.

Hogy néz ki a masszázs szolgálat Norbi masszőrnél?

Először is a legfontosabb, hogy mindenkit személyesen ismerek, nem egy adat egy tajkártya szám egy páciens, hanem név szerint ismerem, tudom, milyen egészségügyi problémái vannak és erre célzott, személyre szabott terápiát dolgozunk ki.  Kölcsönös tisztelet és bizalom a másik idejének tisztelete, ami talán még fontosabb. Nem egy cseléd vagy a pénzéért” alkalmazott”, hanem őszinte, kölcsönös, oda-vissza működő terapeuta –páciens kapcsolat, ami arról szól, hogy mindkét fél egyenrangú és mindkét fél teljesen megbízik egymásban, nem csupán szavakkal, hanem tettekkel is. A mielőbbi gyógyulás érdekében ez alapdolog, hogy teljes szakmai  szemmel, nem csupán mint „munkadarabra” tekint a gyógymasszőr, hanem, mint hús vér emberre(egyedi, megismételhetetlen), egyetlen céllal, hogy a páciense jobban legyen, teljesen elkötelezetten.  Anno amikor az egészségügyi szakközépiskolában tanultam jó pár éve, volt egy nagyon jó tanárom, aki mindig azt mondta, hogyha páciens fordul hozzád, úgy segíts neki, mintha saját anyukád lenne, nos, úgy gondolom, hogy a szolgálat erről szól. Míg minden egyes páciensemhez, így állok hozzá, addig úgy gondolom lesz rá igény, és szeretnék a jövőben még többet segíteni és úgy szolgálni, ahogy csak nagyon kevesen tudnak e világon.

  Maximális segítség a jó közérzet elérésében!

Köszönöm, hogy végigolvasta bejegyzésem, hogyha elnyerte tetszését, kérem ossza meg másokkal is.

Ha bármilyen kérdése lenne masszázzsal, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a 06/30 594 9225-ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra .

Jó egészséget!

Nem tud koncentrálni? Fáradt? Kimerült? Hogyan lettem fittebb 15 nap alatt pár apró lépéssel.

Olvasási idő: 2 perc

Frontok, rohanó világ, kevés alvás, szinte már gyűlnek a feladatok és egy soha véget nem érő ördögi kör, mely megismétli magát újra meg újra. Ismerős a szituáció?

Ha válasza igen, akkor bejegyzésem Önnek szól. Cikkem valós, megélt, saját tapasztalatokra és orvosok, természetgyógyászok jól bevált tanácsait tartalmazza, használja egészséggel. Elég a fáradtságból Nap, mint nap felkelünk, élünk a kis napi rutinunk szerint, megisszuk a koffein adagunkat, kis kávécska, energia italocskánkat, sőt akár a keményebbek már rendszeresen koffeintablettákat is fogyasztanak. Vajon tényleg ez lenne a sorsunk?  Vagy van egy ennél jobb módszer is.

Ezután vizsgálódtam az elmúlt időszakban és az eredmény engem is meglepett. Így lettem energiabomba pár egyszerű lépésben rövid idő alatt.

Zöldtea: Az élénkítő élvezeti cikk

Koffeint régebben is vittem be a szervezetembe, bár nem kávéként, sokkal inkább a gőzölgő zöldteát választottam, de elhatároztam, hogy csökkentem napi maximum 2 csészényire, melyet minden nap állandó időpontban viszek be a szervezetembe. Csak úgy hívtam ezt a jelenséget, hogy koffeinoptimalizálás.

A második lépés a megfelelő mikro és makro tápanyagok bevitele, emelt dózisú vitamin, sok folyadékkal, és ami még fontosabb Omega 3-mal. Fontos kiemelnem, hogy étkezés közben vettem be a vitaminokat.

Nagy dózisú vitaminokkal energiabomba lesz!

Szénhidrát csökkentése: Már eddig is odafigyeltem a szénhidrát bevitelre, viszont most még nagyobb kontroll alá vettem ezt a témát. A trükkje abban rejlik a dolognak, hogy folyamatként gondolkozunk szervezetünkkel kapcsolatban és apránként csökkentjük a bevitelüket. Mivel étkezés után az emésztés rengeteg energiát visz el, ezért törekedtem arra, hogy ne egy nagy étkezés legyen, hanem mindig kisebb adagokat fogyasszak. Bevált.

Alvás optimalizálása: Kényelmes ágy, kisebb a nyakat alátámasztó párna, 19-20 fok körüli hőmérséklet, teljes sötétség a hálószobában, hangos szomszédok esetére füldugó volt a társam, mindemellett a két fő elektronikus eszköz a mobiltelefon és tv száműzése.

Feküdjön le éjfél előtt legalább 2 órával.

Plusz tipp: Alvást elősegítő gyógyteák citromfű, komló, macskagyökér, orbáncfű vagy nem esszenciális aminosav pl. Tryptophan bevitele is sokat tud segíteni. Mindemellett ami még sokat hozzá tett a fittségemhez, az a heti 3 aktív mozgás, személy szerint az enyhe átmozgató kocogást választottam, mely után egy váltózuhany (a nyirokkeringés fokozásának érdekében.) és könnyebben indul a nap.

Ha bármilyen kérdése lenne alvással, fittséggel, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a 06/30 594 9225-ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra .

Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet.

Jó egészséget!

Totális kontroll az anyagi sík felett

Olvasási idő: 4 perc

Segítségnyújtó kéz

Beleszületünk egy családba, minden ezzel járó programozás, tudás és ismeretek jobb esetben elsajátításra kerülnek, viszont valamit nagyon nehezen tudunk alkalmazni, az anyagi síkon való teremtést.

Sokat panaszkodunk: keveset keresünk, nincsen rendelkezésünkre álló pénzösszeg, nemtudom miből vegyek ezt és azt. Talán lerágott csont a téma vagy offtopic, de hasznos lehet mindenki számára, aki elolvassa.

Hogy teremtsünk anyagi síkon és miért is érzem azt, hogy segítenem kell azoknak akik elolvassák?

A válasz egyszerű, még emlékeimben él, hogy szegény családból bizony nem egyszerű az út, emlékszem arra a kisfiúra, akit a focisuliból amiatt zavartak el, mert márkás focicipő helyett csupán egy kínai tornacipőre futotta. – Ilyenkor az emberbe örökre beleég valami, kezdetben düh, félelem, de az idővel megérti, hogy az élet néha ad, máskor meg elvesz. Nos, azoknak az embereknek szeretnék segíteni, akik tudják, hogy valami nincs rendben és tenni is akarnak azért, hogy kitörjenek ebből a körből, amiből talán egyre nehezebb. – De lehetséges!

A lépések a következők

Hmm… Nincs biztos receptúra, mert ha lenne, akkor mindenki anyagi jólétben élne, viszont vannak olyan erős irányelvek, amelyek segítségével könnyebben megy az anyagi síkon való teremtés.

Sok múlik azon, hogy mivel és hogyan töltjük időnket

El kell döntenünk már az elején, hogy 3-4 óra tévénézés, Facebookozás a fontosabb vagy pedig a tanulás, fejlődés és az, hogy irányítsuk életünket. Azt vettem észre, hogy jómódú családoknál sokszor töltik az estét a tv nézés helyett önfejlesztéssel, legyen szó sakkról, olvasásról vagy bármilyen olyan dologgal, amitől többek lehetünk, vagy jobban érezhetjük magunkat.

Ne feledjük el, a világ nagyon hamar változik, ha nem tanulunk, akkor azt vesszük észre, hogy egyre szűkülnek lehetőségeink és ezzel egyenes arányosan a fizetésünk mértéke is csökkenhet. Tanuljuk meg, hogy ha olyan munkát végzünk, amit nagyon sokan eltudnak látni, azt bizony nem fogják értékelni anyagiakban, csak egy könnyen pótolható “humán erőforrás lesz”. ( Annyira nemszeretem ezt a kifejezést,de kifejezi a munka világának ridegségét.)

De hát felénk a faluban nincs munka

Ha tanulunk, kinyílik a világ, de a legjobb lehetőségek sem repülnek a szánkba – Nagymamámat idézve. Mi lenne, ha kizökkennénk a komfortzónánkból és oda költöznénk, ahol van ilyen munkára lehetőség? Nehéz lesz? Lehet nemfogunk enni? Vagy esetleg még nagyobb gáz lehet? Benne van a pakliban, de ha folyamatosan azon dolgozunk, hogy jó legyen és belerakjuk, a szívünket az eredmény meglesz. Erre is lenne egypár történetem, de a lényeg az, hogy gondoljuk át és lépjük meg amint csak tudjuk. Ne húzzuk az időt, mert bizony 20 év múlva se lesz jobb lépni…

Ne csábuljunk el a felszínességre

Igen, ilyen reklám, olyan kütyü és minél intelligensebb egy ember annál jobb érveket és meggyőző retorikát alkalmaz a vásárlásra. A lényeg csak annyi, hogy olyan dolgokat vegyünk, amire tényleg szükségünk van. Ha látunk, egy terméket hevesebben ver a szívünk, magunknak akarjuk, önzően birtokolni és soha el nem engedni vagy néha menőnek érezni magunkat. Sőt valaki a még meg nem keresett pénzét is kockára teszi, csakis eme vágy miatt, hitelt vesz fel, eladósítja magát. Ez főként alacsony jövedelem esetén jelenthet nagy kockázatot.

Tanuljuk, meg 3 dologra vehetünk fel kismértékű hitelt ha nagyon szükséges:

– egészség (pl.hirtelen kitört fog, csípőprotézis)

– tanulás (egyetemi vagy szakmai továbbképzés.)

– lakás (valahol élnünk szükséges.)

Plázában sétálva úgy érzem, mindenki elfelejti az örök mondást, addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér.

Egy új mobiltelefon, 4K TV, autó vagy bármely egyéb “díszlet” nem ér annyit, hogy emiatt plusz terheket vegyen a vállára az ember és amiatt izguljon, hogy visszatudja-e fizetni.

Plázában vásárlásGondos tervezés

Igen, hogy az anyagi síkot totális kontroll alatt tartsuk, realizálnunk kell: mire költök most? Szükséges-e ahhoz hogy életbe maradjak? A gumicukor vagy a chips fontosabb vagy, hogy sokáig élvezzem ki a testemet?  Persze nem kell aszkéta életet élni, az se jó, de húzzunk egy szoros határt és ne lépjük át. Ami a legfontosabb, hogy naplószerűen írjuk a kiadásainkat, mert hajlamosak vagyunk megfeledkezni róluk és bizony sok kicsi sokra megy. Ha már csak napi 100 Ft-os kávéval számolunk azis 365×100=36.500 Ft/év. Ha minimálbéren vagyunk, az már egy évben félhavi fizetés, csak is kávéra… Mi lenne, ha ezt egy jó könyvre költenénk?

Kerüljük a káros szenvedélyeket

Ciginél és alkoholnál még rosszabb a helyzet és nem csupán az árakkal kalkulálunk, de az egészségügyi kockázatok is az egekbe szöknek ilyenkor. Igen, sok faluban nincs más szórakozási lehetőség, ehelyett van egy kocsma, vagy diszkó és a helyiek elmennek “bulizni”, azt a maradék kis pénzüket elkölteni illúziókra, majd amikor jön a valóság az még kegyetlenebb lesz. Ha tanfolyamra, képzésre költi és tölti ezt a pénzt és időt az ember, akkor már jobban járt, mert nem csupán egy lyukas vödröt próbált vízzel megtölteni…

Gondolkozzunk el mindezen, mérlegeljünk és döntsünk… Mi a fontosabb számunkra igazán az életben?  Ennek az útnak a bemutatásában szerettem volna segíteni most.

Kihangsúlyozom, hogy ezek csak irányelvek, nincs biztos út vagy garancia, viszont személyes, átélt tapasztalataim útján, úgy éreztem valós segítséget nyújthatnak és hiánypótlóak az anyagi teremtés témájában.

Használják egészséggel!

Ha bármilyen kérdése lenne az anyagi síkon való teremtéssel, spiritualitással kapcsolatban vagy bármiben tudnék segíteni, hívjon telefonon a +36 30 594 92 25 -ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra .
Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet.
Jó egészséget!

Kutyatestbe zárt Buddha, avagy a mopszok különös titka

Olvasóim, barátaim, pácienseim, akik már jól ismernek tudják, hogy a masszázson, az élet és a családom szeretetén kívül, imádom, tisztelem az állatokat, sőt egészen különös kapcsolat fűz hozzájuk.

A macskákat, kutyákat különösen szeretem, és mivel amikor épp nem Bükkszentkereszten tartózkodom, hanem Budapesten emiatt évekkel ezelőtt olyan kutyafajtát választottunk, aki a napi mozgás mellett jól érzi magát lakásban is. Mivel mindig is fontosnak tartottam a felelős állattartást és azt, hogy igazi társunk, teljes jogú családtagunk legyen. De nem csupán praktikusság és a jó természete miatt választottuk a mopsz fajtát, hanem sokkal inkább érzelmi döntés is volt. Gyermekkoromban volt egy kis zöld plüss játékkutyám, aki arcra, szemre pont úgy nézett ki, mint egy mopsz. Emlékeim szerint kb. 3 évesen gyerekként egyszer összefirkáltam filctollal, amit nem lehetett kimosni, és utána nagyon szégyelltem, ezért sebtapasszal leragasztottam, ami miatt extra szeretetet érdemelt (betegség) és még jobban hozzám nőtt. Talán itt kezdődött az egészségügyi hivatásom? – Teszem fel sokszor a kérdést magamban még ma is.

Figyelő mopsz

Mopsz a lelke mindennek
Sokan úgy gondolják, hogy egy mopsz röfög és általában kövér, lusta kutyus, pedig a valóság erre nagyon rácáfol és épp ugyanannyira érződnek eme jellegzetességek, mint a többi kutyafajtánál. A mopsz rendkívüli érzelmi intelligenciával, öniróniával, humorral, nyugalommal bír, mindemellett rengeteg hasznos dolgot tanulhatunk tőle a szeretet kimutatására. Az arca egyenesen annyira kifejező, hogy a reakciója szinte letagadhatatlan pl. esőnél nagyon intenzívem látszik a “Mikor megyünk már benézés”.


A mopszok földönkívüliek, vagy istenek, de minden bizonnyal olyan lények, akik sokat tanítanak nekünk az alázatról, empátiáról, saját magunk és mások tiszteletéről és a feltétel nélküli szeretetről. Sőt a mopszok rengetegszer kerülnek meditatív állapotba, amikor csak a jelenben vannak és tudatosan figyelik a kívülről érkező ingereket, folyamatokat, majd megállapítják: minden a
legnagyobb rendben van. Egy mopsz bölcs, egy mopsz tudja, mikor nyílik a hűtő és különös érzéke van a kívülről érkező hangok megkülönböztetésére és tudja mikor érdemes elindulnia. Egy mopsz családcentrikus és szinte keresi a közelséget, speciális esetekben a mopsz akár “fészket” is rak, legyen szó nyak vagy a láb közötti területekről, a lényeg, hogy meleg és családias legyen a hangulat.

Ovo mopsz

Ha egy mopszhoz beszél az ember, akkor úgy tűnhet, hogy megérti, de nem csak a mi kommunikációnkra figyel, sokkal inkább az élet összes rezdülését megérzi, világokon át kommunikál. Ha betegek vagyunk, akkor empátiából is 5-ös. Nem zavar, csak egyszerűen rajtunk tartja óvó szemeit és vigyáz ránk. Egy mopsz nagyszerű társ, családtag, a nyugalom megtestesítője és isteni mivolta kétségbevonhatatlan. Tartsuk tiszteletbe szeretett mopszunkat, tanuljunk tőle és rakjunk át tudásából, bölcsességéből egy kicsit a stresszes, információdús életünkbe, és a jobb életminőség, boldogság, felszabadultság garantált.

Ha bármilyen kérdése lenne a stresszmentes élettel, lelki egészséggel vagy a mopsztartással kapcsolatban hívjon telefonon a +36 30 594 92 25 -ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu -ra .

Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet.

Jó egészséget!

 

Masszázs kulisszatitkok: 450 lépéssel az egészségért

Új ismereteket tapasztaló, folyamatosan tanuló, segíteni akaró gyógymasszőrként és szakmai vizsgabizottság előtt sikeresen levizsgázott gyógymasszőrök oktatójaként szeretnék egykis betekintést mutatni a kulisszák mögé, hogy mi is történik valójában egy kezelés alatt, tartson velem!

Először is számomra nagyon fontos a ráhangolódás a páciensemre, úgy gondolom, a ráhangolódást nagyon tudja segíteni, ha a kezelések előtt apró kis szeánszokat végzek, ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy kezet mosok hideg vízzel (energetikai és higiéniai szempont.) Majd 15 másodpercig folyamatos belégzéssel, majd kilégzéssel hangolódok igazán rá a jelenre. Fontos, hogy ezt a masszázságy előkészítése után végzem, viszont míg az állapotfelmérés, kikérdezés előtt. Leülünk egymással szemben és problémáira helyeződik a hangsúly, engedem, hogy elmondja, hogy mit érez, milyen hangulata van, illetve milyen panaszai vannak.- ez a lépés kihagyhatatlan egy gyógymasszőr számára, hogy az adott állapotra a legtökéletesebb kezelési módot, metodikát válassza.

4

Az aktuális állapotot felmérve (nem diagnosztizálva), leleteket átnézve, elkezdődik a kezelés, melyet még újabb ismerkedési fázis követ, ellenőrzöm a végtagok hosszúságát a német Dorn módszerrel, szükség esetén korrekciót végzek, majd ellenőrzöm az ízületek mozgástartományát is. Egy jó terapeuta tudja, hogy mely ízületet mely izmok mozgatják, és célzottan tud tenni azért, hogy a mozgás visszanyerje eredeti állapotát.(Persze ésszerű határok közt, ezt arra értem, hogy egy csípőkopás esetén valószínűleg nem lehet “új porcot növeszteni”, viszont a mozgató izomzat lazításával, illetve az ízületek átmozgatásával jelentős mozgástartomány növekedés érhető el.)

2

Majd páciensem, halk lágy zenére elcsendesedik, kezdődik a pihenés lelki síkon. Kellemes teljesen természetes masszázsolaj illata járja át a szobát, lágy simító mozdulatokkal a vivőanyag egyenletes eloszlásával indul el a kezelés, körülbelül 25-30 különböző simító fogás koncentrációjából épül fel, egyik specialitásom a nyílsimítás, mely az anatómiai viszonyokat teljes mértékben figyelembe véve segít a maximális relaxációs állapot elérésében.

A dörzsölő fogásokból is bőven körülbelül 35-40 technikát használok, ők már kicsit erőteljesebbek és fokozatosan erősödnek gyengülnek a kezem felületének változtatásával.  Fontos dolog, hogy mindig testtől távolabbi irányból a testhez közelebbi irányba masszírozunk, és ami még fontosabb, hogy tudjuk milyen izmon dolgozunk, és ennek az izomnak a lefutási irányát is figyelembe vesszünk.

wpid-img_0570.jpg

Aki ismer, tudja, hogy szeretek erősebb dinamikusabb masszázst adni, és a gyúrásban sem teszek kivételt, különböző olyan technikákat használok, amelyek optimális segítséget nyújtanak a megfáradt, merev izomzatnak, szükség esetén ilyenkor egy szárazabb vivőanyag alkalmazását választom.  Minden egyes apró pici feszességre, nagy hangsúlyt fektetek, és különösen figyelek a gerinc, csípő megfelelő kezelésére, ahol nem csupán átgyúrom, de ki is emelek, ami egy speciális technika. (Szükségesség esetén gerincvelői szegmentumokat kezelek, illetve lazítom a trigger pontokat, idegvégződéseket kezelek, a nyirokkeringést serkentem, bizonyos betegségeknél az akupresszúrás fogásokat is alkalmazom.)

wpid-img_0542.jpg

Ütögetés vibráció egyéni igények alapján, sőt van egy érdekes technika egy speciális rázás, mely további hasznos segítséget nyújthat. Kezeléseimet kiegészítem ízületi korrekciókkal, mind a Dorn terápiából ismeretes eljárások, mind a porckorong regeneráló Breuss masszázsból, vagy lágy csontkovácsolásból alkalmazható biztonságos technikákból.

Utókezelésként személyre szabott tanácsokat adok, illetve ilyenkor kerülnek elő a házi feladatok is, amiket szívesen adok, annak az optimális javulás érdekében. (Szükségesség esetén kinesio tapet vagy más segédeszközt is javaslok.)

Fontosnak tartom, hogy a kezelés végén egy egyszerű energia áramoltatási gyakorlatot is végzek a lelki síkon való harmonizálás érdekében,  a keleti filozófiák szerint, ezáltal mind testileg, mind lelkileg jobban érezheti magát.

norbi-masszőr-harc

Ha bármilyen kérdése lenne speciális masszázskezelésemmel kapcsolatban hívjon telefonon a 06/30 594 9225-ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra.

Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet.

Jó egészséget!

Harmóniában a természettel, avagy a meditáció felemelő élménye a Balaton partján

Az elmúlt időszakban volt alkalmam többször is ellátogatni a Balatonhoz, olykor jólesik eltávolodni a város zajától és csendes környezetben, új energiákkal feltöltődve nekivágni újra a gyógyítás szent hivatásának.  A víz természetes, nyugtató, ősi ereje már gyerekkorom óta végigkísér engem, szeretem ezt az energiát, ezáltal meditációhoz és lelki megújuláshoz is tökéletes megoldás volt számomra. A megtapasztalt élményeimet szeretném megosztani.

meditáció-balaton

Csodálatos útra invitállak: Képzeld el…

Képzeld el, hogy ülsz a vízparton, eléd tárul a Balaton csodálatos víztükre, csend van és csak magadra tudsz figyelni. Ülsz a parton és közben teljesen más emberré válsz, a távolban látod a badacsonyi  hegyet és talán a távolban felbukkan egy-egy vitorlás is.

Csend van, csak magadra figyelsz, szinte el nem tudod képzelni, hogy lehetne is ez másképp, nincsenek autók, nincs embertömeg, ülsz a stég szélén és ez a csodálatos világ csak a Tied. Nem érdekel, hogy mi történik a városban, jelentéktelennek tűnő dolgok, az idegesség, a stressz mind-mind eltörpül e csodálatos táj mellett.

A stég a Tied, a Te kis birodalmad, és amikor ülsz a parton, megköszönöd az életnek, hogy itt vagy, nem akarsz máshol lenni, csak ülsz és itt vagy a legjobb helyen. Hálát adsz az életnek, hogy itt ülhetsz, hálás vagy, hogy volt lehetőséged eljönni és élvezni a természet eme csodálatos erejét.  Közben hallod, hogy a távolban elsuhan egy vonat, ami egyáltalán nem zavaró így a civilizációtól távol, majd lassan megfigyeled a nádak hangját, nem vagy egyedül, vannak körülötted, és akik ott vannak, és mind-mind harmóniában élnek melletted.

meditáció-masszázs

Csend és nyugalom: Csak a belsődre figyelsz…

Csend van, nyugalom, szemed behunyod, lazítasz eddigi testhelyzeteden, a levegő enyhén ki és beáramlik testedben, látod, ahogy mellkasod elemelkedik, majd kifújod a levegőt teljesen és minden világossá válik. Elcsendesedtél, elcsendesedtél, mert erre volt szükséged, itt a Balaton partján, itt a nyugalom és a béke szigetén. Nem számítanak az anyagi javak, a mindennapokat átjáró harácsolás, a több pénz, és magasabb pozíció vagy akár a metrón vagy a fővárosi dugóban való céltalan tolakodás, mind megszűntek.

Itt ülsz a parton és csak is egy dolog számít, a szíved valódi energiája, egy olyan energia, ami nem csupán átjár, de teljes mértékben megmutatja valódi célod, azt ,hogy mit is kell valójában tenned az életben. Csodálatos érzés, ahogy bőrödön érzed a kellemes nyári szellőt, ahogy átértékeled a világot és újra átéled ezt az élményt. A jelenben vagy, hazaérkeztél, nincs aggodalom a múlt sérelmei miatt, a rég megtörtént dolgok nem bukkannak elő, ha esetleg mégis akkor veszel egy nagy lélegzetet és megszabadulsz tőle, hiszen annyira eltörpül  a természet mellett. A jövő miatti állandó aggodalmaskodás is a múlté, hisz most itt vagy, új impulzusok érnek, a természet lélegzetelállító energiái, olyan rezgések, amelyek a nyugalom, elcsendesedés legmélyebb birodalmába vezetnek be Téged.

meditáció-masszázs-budapesten

Az élet, ilyen egyszerű. Minden világossá válik…

“Itt ülsz, és csak arra vágysz, hogy itt ülhess.” Gondtalan, boldog és hálás vagy az életedért, azért az életért, ami megadta számodra azt a lehetőséget, hogy itt ülhess a Balaton partján és, mintha a természet is azt akarná, hogy észrevedd, értékeld, majd jelet küld, és egy sirály száll fel a nádasból. Köszönöm, hogy megtapasztalhattam mindezt az élményt és mikor végeztél a meditációval, felállsz, és tudod, mit kell tenned az életben.(Titkon már a következő kis pillanatra vágysz, hogy újra itt lehess.)

Köszönöm, hogy végigolvasta meditációval kapcsolatos élményeim, amennyiben bármilyen kérdése lenne, kérem hívjon telefonon a 06/30 594 9225-ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu –ra.

Amennyiben tetszett bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet.

Jó egészséget!

Hogy lettem sokkal boldogabb a személyes megtapasztalásom útján?

Sokszor felmerül bennem, hogy mi is a boldogság valójában, mitől lesz egy ember igazán boldog, mi nyújt örömöt és mi okozza mindennapjai szenvedését.  Következő bejegyzésemben, ezt a témát feszegetem majd. Tartson velem.

A boldogságot mindenki megérdemli, éljen vele!

Mi is a boldogság?

Boldognak lenni egyet jelent azzal, hogy összhangban vagyunk az univerzum energiáival, azokkal az energiákkal hatnak ránk és mi is kölcsönhatásba kerülünk velük. Nagyon sokan túlmisztifikálják, ezt a dolgot és valamilyen magasztos célt keresnek, pedig valójában ennél sokkal egyszerűbb a feladat. A fő dolog, hogy meg találjuk, mi tesz, minket igazán boldoggá a felszín alatt. Igen, nem bírom elégszer hangsúlyozni, hogy a felszín alatt, mert valamilyen szinten mai világunk a felszínre épül, arra a nem szilárd felszínre, amiről azt hisszük a valóságunk pedig valójában nem az. Sokan azt gondolják, hogy a pénztől, anyagi javaktól boldogabban lesznek, viszont a boldogság nem az ilyesfajta gazdagságban rejlik, nem attól lesz valaki boldog, hogy nagy házban él, luxusautókkal közlekedik, ez csak egy szint a materialista világban.

Ezt be is bizonyítom:

Képzeljük el, hogy akkor vagyunk a legboldogtalanabbak, amikor mind a materialista világban (nincs pénzünk), mind a lelki síkban(nincs célunk, utunk).  Viszont sokszor találkozom olyan esetekkel, hogy hiába teremtődik, meg anyagi síkon a gazdagság, ha nincs mellette lelki síkon harmónia, akkor ugyanolyan boldogtalannak érzi magát az ember. Ilyenkor megjelenhetnek a bizonyos kompenzációk, alkoholizmus, külső eltorzítása vagy esetleg súlyosabb tényezők is (Elkezd lefelé süllyedni).  Ettől a szinttől viszont sokkal boldogabbnak éli meg a világot az az ember, akinek „hiába” nincs pénze viszont sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb lelki síkon, és még mindig ott a lehetősége, hogy materialista síkon is sikereket érjen el.

boldogság-norbimasszázs

A lelki sík és materiális sík harmóniája a legoptimálisabb, a boldogsághoz.

A legoptimálisabb esetben, mind lelki, mind anyagi síkon teljes harmónia van, de csak abban az esetben, hogyha mindezt értékeli az ember és nem kezd bele újabb elégedetlenségben, harácsolásba, illetve ha nem ragadja el az egója. Hiszen az ego mindig is a középpontot akarja, a középpont csillogását és emiatt újabb és újabb kényszer utakat, majd bizonyos esetekben szenvedést teremthet, abban az esetben, ha nem ismerjük fel időben. Sőt az a legjobb állapot, amikor mindezt felismerjük és nevetünk rajta.

Viszont van a boldogságnak egy másik tényezője is, nem csupán síkokban gondolkozhatunk, mégpedig az egészség.

„Ha nem vagyunk egészségesek, akkor nem vagyunk boldogok, vagy talán mégis? „

Úgy gondolom, rengeteg terhet rak az emberre egészségi állapotának romlása, a fájdalmak megkeserítik a boldogságérzet szépségét, viszont ne felejtsük el az, hogy fájdalmainkhoz, csak is mi társítunk érzelmeket. Valójában pedig egy egyszerű ok-okozati összefüggés. pl. csípőkopás (arthrosis) esetén a mechanikai hatás okozza a fájdalmakat, a fájdalom megtörténik, viszont sokszor, ha mi is rakunk hozzá negatív érzetet (Pl.szerencsétlen vagyok, senkinek nem kellek, stb.), abban az esetben még nagyobb pokolnak éljük át és egy idő után azon kapjuk magunkat, hogy valójában csak is ezen idegeskedünk, ezzel hátráltathatjuk a gyógyulásunkat is. Természetesen egy percig nem állítom, hogyha fáj az egy kellemes dolog, sőt egyenesen vágyjunk rá(nem vagyunk mazohisták), viszont saját tapasztalatból mondom, hogy bizonyos fájdalmak felismerhetőek, majd fejben csoportosíthatók, és ez által tárgyilagosíthatóak is.

dobozba zárt fájdalom

A dobozba zárt fájdalom trükkje.

Képzeljük, csak el amikor valamilyen fájdalmat érzünk, agyunkkal könnyen csoportosíthatjuk, sőt ha nagyon koncentrálunk, akkor akár egy képzeletbeli dobozba is bezárhatjuk.– Egyszerűen hangzik, és az is valójában csak megfelelő koncentrációt igényel és ami a legfontosabb, hogy fokozatosan, akár hónapok évek kitartó gyakorlásával, tudatosításával érhető. Ne essünk kétségbe, ha elsőre nem sikerül, próbáljuk újra, elemezzük, bontsuk le és ne másoktól várjuk, hogy tegyen értünk, hanem lépjük meg az apró lépéseket már ma, szépen lassan fokozatosan és az eredmény megfog jelenni: elérhetjük a boldogság magasabb szintjét is és valóban boldognak , egészségesnek érezhetjük magunkat és olyan életet élhetünk, amit mindig is szerettünk volna.

Ha bármilyen kérdése lenne boldogsággal, egészséggel kapcsolatban hívjon telefonon a 06/30 594 9225-ös telefonszámon, vagy írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra.

Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segíthet.

Jó egészséget!

3 szupertitok a táplálékkiegészítőkről

Testünk és lelkünk egyaránt rendkívüli terhelésnek van kitéve, hiszen naponta érik újabbnál újabb ingerek, élethelyzetek, szituációk pl. munkahelyen, magánéletben, stb. Egy idő után megjelenhet a leküzdhetetlen fáradtság, rossz közérzet, vagy akár fájdalmakkal is szembesülhetünk. Amennyiben már Ön is tapasztalta az előzőekben említetteket és aktívan szeretne is tenni érte, akkor bejegyzésem Önnek szól.

idegi-kimerültség

Leküzdhetetlen fáradtság, kimerültség? Találjon megoldást rá!

Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy megküzdjünk ezekkel a helyzetekkel?
Elsődleges feladatunk a terhelés, a táplálkozás és a pihenés megfelelő, profi összehangolása.

Jelen cikkemben a táplálkozás, és azon belül a táplálékkiegészítőkkel foglalkozom, azokkal a táplálékkiegészítőkkel, amelyeket én is több éve használok és merem ajánlani mindenkinek, aki szeretné jobban érezni magát. ( A cikk teljesen értékesítés mentes szemléletben íródott és semmilyen jutalék nem illet az ajánlott termékekkel kapcsolatban, ez és a több éves tapasztalat garanciát jelent arra, hogy valóban jobban érezze magát.)

boldogság-masszőr

Kiegyensúlyozott élet elérhető, csupán oda kell figyelni pár apróságra.

Először is a talán legtöbbet alkalmazott táplálék kiegészítőről írnék a vitaminokról, tudjuk, hogy nélkülözhetetlenek, és segítenek szervezetünk működésében, viszont a mai napig találkozom olyan szemléletmóddal ahol bizonyos kialakult betegségek, azonnali fájdalom csillapítójaként, megoldójaként szeretnék alkalmazni, amire viszont nem alkalmas, emiatt gyakran csalódottság, düh és „én már mindent kipróbáltam érzéssel”, tovább keresünk újabbnál újabb „bekapható megoldásokat”. – Amik sajnos soha nem fogják hozni a várt hatást.

A vitaminoknak a prevencióban(megelőzésben), és a szervezet optimális működésében van szerepe, úgymond a normál működés elősegítése a feladata. Meggyőződésem szerint a nagydózisú vitaminok kúraszerű alkalmazása és egy alap multivitamin beszerzése nélkülözhetetlen. Én személy szerint a Jutavit, esetleg Supradyn alap multivitaminokat részesítem előnyben, míg nagydózisú vitaminoknál a Scitec Multi Pro-t évek óta alkalmazom. (Sok folyadékkal természetesen.)

vitaminok-norbi-masszőr

A vitaminok nélkülözhetetlenek szervezetünk normális működéséhez.

Ami még kiemelten fontos, az ízületek védelmének szerepe, kopás, fájdalom, izommerevség, beszűkült mozgástartomány, nos a munkát itt sem lehet megkerülni. Az ízület regenerálódása hosszú idő, nem 2 nap alatt fog elmúlni a fájdalom és nincs az a csodaszer (az orvosi fájdalomcsillapító ízületi injekción kívül), ami azonnali hatást vált ki. A pakolások, mozgatások, táplálék kiegészítők ebben az esetben is hasznosak, viszont úgy kell rájuk gondolnunk, hogy hosszútávon fejtik ki pozitív hatásaikat, ezáltal hozzásegítenek az izületek “mobilitásához”.

Személy szerint a lenmagolajra esküszöm, napi 2 evőkanállal(egyesek szerint drasztikus mennyiség), viszont teljesen jól érzem magam, még a terheléses időszakokban is. Táplálék kiegészítőként még a Proenzi-t, a WOD Crusher Nem Fortét javasolnám leginkább mindennapi használatra. (Illetve bármilyen kondroitin-szulfát, msm tartalmú táplálékkiegészítőket hosszútávon.)

ízületek-mozgás-norbi-masszőr

Éljen újra a mozgás örömével!

Megfelelő regeneráció, idegi kimerültség is gyakori probléma, és sajnos a felnőtt lakosság nagy százaléka nyúl az alkoholhoz, vagy az antidepresszánsokhoz, altatókhoz, nyugtatókhoz. –  Sajnos ezek a szerek csak átmenetileg segítenek, és pont ez a látszat kiegyensúlyozottság, hangulatingadozás jelent problémát.  Azt javaslom, hogy egészségünk megőrzése és a hosszú boldog életünk érdekében, hagyjunk fel ezekkel a „ fél megoldásokkal”. (A kultúrált alkoholfogyasztást támogatom.)

Helyettük javaslom a glutamin bevitelt, ami egy olyan nélkülözhetetlen aminosav, amely növeli a fehérjebeépülést, gyorsítja a regenerációt és erősíti az immunrendszert. A glutamin a glükóz mellett a sejtek energiaforrása, hozzájárul az idegrendszer és az agy egészséges működéséhez, javítja a koncentrációs képességet, csökkenti a szellemi kimerültséget. (Én a shop.builder 1000 grammos L-Glutamine-t használom.)  Ezenkívül még kiemelném, hogy a jó minőségű alváshoz a nyugtató hatású teák kúraszerű alkalmazása javasolt. (pl. orbáncfű, macskagyökér, komló, kis citromfű) Fontos, hogy itt is tartsunk mértéket, mert nem csupán a tea élvezeti értéke romlik, de a hatásossága is egyenesen arányosan csökken.

tea-norbi-masszőr

A glutamin mellett, a nyugtató hatású gyógyteák is segíthetnek.

A táplálékkiegészítők, még a nevében is benne van, hogy kiegészítik a helyes kiegyensúlyozott táplálkozást és ez által egy egészségesebb, jobb életminőséghez, boldogsághoz, kiegyensúlyozott élethez vezetnek minket, használjuk őket átgondoltan és felelősséggel, nem tűzoltásként.

felszabadult-jó-közérzet

A jobb életminőség elérhető, éljen bátran vele!

Kérdése van? Személyre szabott választ szeretné?

Amennyiben bármilyen kérdése lenne a táplálékkiegészítőkkel, egészséges életmóddal kapcsolatban, írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra vagy hívjon telefonon a 06/30 594 9225-ös telefonszámon.

Segítsen másoknak is!

Ha hasznosnak találta cikkem, kérem, ossza meg Facebookon/közösségi oldalán, hogy családja, barátai, ismerősei is jobb életminőségben élhessenek. Köszönöm!

Jó egészséget!

Autókázás hát és nyakfájdalmak nélkül

Autóval közlekedni a 21.-ik század egyik nagy kiváltsága lett, nem csak mobilitásunkban segít, de a mindennapjainkat is könnyebbé teszi, ráadásul már az elektromos autókkal kompromisszumokat sem kell kötnünk a környezettudatosság terén. Még mielőtt egy autóreklámba csöppennénk, érdemesnek tartom megemlíteni a vezetés gerincre gyakorolt hatásait, melyek akár hosszútávon hát és nyakfájdalmakat is okozhatnak. Tartson velem és tudjon meg többet!

auto-vezetés

Vezessen kényelmesen és egészségesen már ma!

Sokan úgy gondolják, hogy az autóvezetés egyáltalán nem terhelő tevékenység, persze a rutinosabb sofőrök, akik bizony tapasztalták, hogy hosszú idő után bizony, nem egy leányálom a volán mögött (talpon) maradni. Ez a cikk azoknak szól, akik tenni akarnak a kialakuló fájdalmak ellen, és jobban akarják érezni magukat.

Mi történik a gerinccel vezetés közben?

Autóvezetés közben testünk egy kényelmetlen kényszertartást vesz fel, mely nemcsak a deréki gerincszakaszt terheli, de a nyaki részre sincs jó hatással, és mivel ez a két szakasz a leginkább „mozgékonyabb terület”, ezáltal sokkal sérülékenyebb és a fájdalmak sokkal hamarabb jelentkezhetnek.  Ráadásul a medence, és a csigolyatestek közti domború porckorongok is egyoldalúan terhelve vannak, izmaink megfeszülnek (mozgástartomány szűkül pl. a nyakunk korlátozott irányban fordítható), és a vezetés közben külső stressz sem tesz jót egészségünknek hosszútávon.

gerinc-vezetés-közben

A gerinc elhelyezkedése vezetés közben

Mit tudunk tenni, hogy elkerüljük a mozgásszervi betegségeket?

Amikor hát, gerincproblémákkal küzdünk különösen érdemes odafigyelni a vezetés közbeni testtartásra, és fontos rendszerben gondolkoznunk az „ülési” testhelyzetünkkel kapcsolatban. Persze modernebb autóknál sokkal több lehetőségünk van, viszont az alábbi hasznos tanácsok szinte minden autónál használhatóak és az azonnal érezhető a „hatás”, nem marad el, testünk hálás lesz érte.

ülés-beállítása

Helyes csuklótartás

Az egyik legfontosabb az autóülés beállítása, először az ülés és pedálok távolságát állítsuk be, akkor megfelelő, ha bal lábunkat nem nyújtjuk ki teljesen.  Gyakori hiba, hogy a háttámlát rosszul állítják be, ezt elkerülhetjük úgy, hogy ha megtámasztjuk a hátunkat és előre nyújtjuk kezeinket, és a csuklónkkal érintjük a kormányt.  A nyak helyzetére is érdemes odafigyelni, érdemes elkerülni az előregörnyedő testtartást, mely hosszabb idő után a nyak fájdalmait okozhatja.   Fontos, hogy a helyes tartáshoz állítsuk be a tükröket is az autón, majd akár el is indulhatunk.

Fontos megjegyeznem, hogy amikor hosszabb távon vezetünk fejünk automatikusan előregörnyed, így nem csupán nyakunk kerül kényelmetlen helyzetbe, de derekunk és az izmaink is. A csuklyás izom (trapéz), rombuszon, delták és a többi és a többi, egyre csak feszül. Ilyenkor jó lehet, az ülőmunkánál jól bevált kis szünet, átmozgató torna tartása. Kiemelt szerep jut a nyújtásnak, saját tapasztalatból mondom.

nyújtás-váll

Vezetésnél is kiemelten fontos a nyújtás.

+1 TIPP: vezetés közben különösen figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásra is!

A kátyúk, a nem megfelelő műszaki állapotú lengéscsillapítók tovább fokozhatják a fájdalmakat, illetve ha munkagéppel dolgozunk (pl. traktor) különös megterhelésnek teszik ki gerincünket, ha tehetjük, pihenjünk, amennyit csak tudunk. A legoptimálisabb állapot, a háton fekvés kemény, közepesen kemény talajon, a térd alápárnázásával.

Autóból kiszállás-beszállás:

autó-ajtó-kiszállás

Minél nagyobb az ajtó, anál könnyebb a be/kiszállás. Ne feledjünk el megtámaszkodni!

Gerinckímélő módon valósítsuk, fordítsunk hátat az ülés oldalának, kapaszkodjunk meg az ajtóban, vagy combunkon, majd a lábainkat és a törzsünket egyszerre fordítsuk be az autóba. Kiszállásnál fordítva vitelezzük ki ezt, és ne féljünk használni a támaszokat.

Saját tapasztalat: Sok vezetés után, kiszállásnál 2-3 percig hátradöntöm az ülést, ezzel kicsit tehermentesítem a csigolyákat, és könnyebben megy a kiszállás.

Segédeszközök alkalmazása:

Számtalan hengerpárna, és autózást könnyítő segédeszköz áll rendelkezésre a piacon, ezeknek célja, hogy a hátgerincet megtámasszák, ezáltal izmaink lazuljanak és nemcsak komfortosabban, de egészségesebben, optimális testhelyzetben ülhessünk az autónkban.  Ezek alkalmazásánál továbbra is fontos figyelembe vennünk, hogy az elsődleges szempont az ülés háttámlájának beállítása, és ezek után alkalmazhatjuk sikeresen a kiegészítőt.

nyakpárna vezetés

A megfelelő kiegészítők sokat segíthetnek.

Vezetés közben, jól eshet izmainknak a fűtőpárna, mely ellazítja az izmainkat, és egyes autókban (pl. újabb Opelekben) már masszázsülés is található extraként, melyek kellemes kényelmi funkciók lehetnek, viszont nem pótolják az ülés helyes beállítását.

Ha sokat vezetünk, még fontos lehet, hogy rendszeresen ellenőrizzük testtartásunkat, figyeljünk oda magunkra, és korrigáljuk, ha helytelen testtartást tapasztalunk, ezen kívül a rendszeres masszázs is segítséggel lehet a befeszült izmok oldására, megfelelő mozgástartomány megőrzésére/visszanyerésére.

boldog-autós

A helyes testtartással, és ülésbeállításokkal végzett vezetés eredménye: Nincs fájdalom, nincs stressz, kisebb a baleset valószínűsége. Igazán megéri, odafigyelni erre a pár apróságra!

Hasznosnak találta bejegyzésem?

Ha igen, kérem, ossza meg másokkal is, sokat segít ezzel az autóvezetőknek. (Személy szerint már a KRESZ „gyakorlati” oktatásnál is kötelezővé tenném, rengeteg mozgásszervi panasz lenne megelőzhető ezekkel az alapvető tippekkel.)

Ha bármilyen kérdése lenne a témával kapcsolatban, vagy személyre szabott segítségre lenne szüksége, kérem, írjon a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeim valamelyikén.

 

Jó egészséget!

Hawaii talpmasszázs a karosszékből

Egy fárasztó, stresszes nap után legszívesebben elutaznánk egy kellemes nyugalmas helyre, jó messzire, olyan tájakra, ahol megfelelően ki tudjuk magunkat pihenni és jól érezhetjük magunkat, mert igen megérdemeljük, hiszen napjaink csak a munkáról és a feladatok tömkelegéről szólnak. Amennyiben Ön is így érzi ezt, akkor bejegyzésem Önnek szól.

hawaii-norbimasszőr

Fenséges környezet pillanatok alatt…

Létezik egy innovatív relaxációs módszer, mely segítségével mindez elérhető Önnek is, ráadásul nem szükséges elutaznia és akár kényelmesen otthona melegében, a karosszékből élvezheti a pihenés legjobb módját és eltávolodhat a mindennapoktól egy rövid időre.

Érezze a talpával Hawaiit, lássa a szemével a lenyűgöző környezetet, majd hunyja le pihenjen a masszázs közben és mikor újra kinyitja a szemét eszméljen rá, hogy valóban ezen a csodálatos helyszínen van, hiszen ez a terápia nem csupán egy masszázsmódszert takar, hanem valódi vizuális élménnyel is teljessé teszi pihenését.

masszázs-virtuális-valóság

Csodálatos környezet, bárhol-bármikor.

Mi is ez a módszer, hogy valósul meg a Hawaii talpmasszázs?

A Hawaii talpmasszázs, egy speciális masszázstechnika és a digitális technikával létrehozott világban(virtuális valóságban) létrehozott relaxáció kombináció, mellyel pár pillanat alatt a világ legszebb helyszíneire juthatunk el, és melyben a felhasználó saját maga is  részt vesz.

Mi is a virtuális valóság?

A virtuális valóságot azért, hozták létre, hogy az emberek könnyebben kezeljék az információt, és ezért megszűri a felesleges adathalmazokat, lehetővé teszi, hogy más szemszögből kezeljük a problémákat és új akár építő jellegű gondolatokra ébredjünk.

VR-Samsung

A jövő közelebb van, mint gondolná. Tapasztalja meg!

Masszázs a virtuális valóságban, avagy a jövő elkezdődött

Élvezze ki a valódi pihenés örömeit, nézzen szét hawaii-n, közben érezze speciális aromaterápiás olajok, füstölők fenséges illatát, és tapasztalja bőrén a kellemes speciális vivőanyagokat. Tudja meg milyen érzés kiszakadni a valóságból, és legyen ott ahol igazán kellemesen tud pihenni, hisz most csakis Ön számít!

vr-relax

Pihenés jobb minőségben, talpmasszázzsal kombinálva.

Hogy is néz ki a Hawaii talpmasszázs gyakorlatban?

A masszázs terapeuta megérkezik otthonába, rövid állapotfelmérést követően, egy puha felületű kezelőasztalra helyezi Önt, ahol kényelmes támasztékokkal (pl.hengerpárna) látja el és komfortérzete érdekében betakarja. Második lépésként füstölőt, vagy illatgyertyát gyújt, mely kellemes, harmonikus hangulat megteremtésében lesz a segítségére. Harmadik lépésként elindítja a gondosan válogatott relaxációs zenét, majd egy speciálisan a virtuális valóság érzékelésére kialakított „sisakot” illeszt fejére, ezáltal azonnal a kiválasztott helyszínre kerül és a kezelés időtartamára bele is merül a fenséges környezetbe. Amennyiben igényli a VR sisak segítségével a kezelés közben aktívan felfedezheti a területet, vagy akár, mint passzív résztvevő is élvezheti azt.(Akár a kezelés közben szemei behunyásával, relaxációs pihenéssel, alvással). A kezelés alatt természetesen mindvégig talpmasszázs, igény esetén inger terápia is igénybe vehető.

A masszázs során alkalmazott olaj, krém: speciális nyugtatóhatású, talp fáradtságérzés csökkentő hatású természetes vivőanyaggal történik.

Vr-hawaii

Egy csodás tengerpart a relaxáció új élményeivel várja.

A kezelés után a valóságból kiszakadás élményének megosztására, megbeszélésre kerül sor.

Mihez van szüksége a kezeléshez otthonában?

  • 2 darab törölközőre
  • Nagysebességű Internetkapcsolatra (WI-FI hálózattal)

A kezelés kontraindikációi, ellenjavallatai:

– Lázas állapot esetén,

– Műtétek után,

– Szívinfarktus után közvetlen,

– Trombózis gyanú esetén,

– Vérzékenység,

– Fertőző betegség,

– Súlyos pszichés zavaroknál,

– Nyílt sebbel járó megbetegedéseknél,

– Menstruációs ciklus első két napján,

– Állapotfelmérés alapján kizáró tényezők.

4

Kellemes, pihentető talpmasszázs bizony jól esik egy fárasztó nap után.

További információkat a hawaii talpmasszázs kezelésről, a virtuális valóság masszázsbeli alkalmazásáról a norbert@kiseri.hu – e-mail címen kérhet, illetve a 06/30 594- 9225-ös telefonszámon készséggel a segítségére leszünk.

Amennyiben hasznosnak találta bejegyzésem, vagy van olyan ismerőse, aki stresszel, kimerültséggel, fáradtsággal küzd, ossza meg bátran, sokat segít ezzel! – Köszönöm!

Jó egészséget!

Hogy fejlesszük magunkat a leghatékonyabban egy egyszerű módszerrel?

Mint, gyógyítóban, segítőben, bennem is bennem él a vágy, hogy minél magasabb szinten végezzem hivatásom, emiatt rengeteg szakmai továbbképzésre járok, de már évek óta felismertem, hogy a hosszabbtávú fejlődés lehetőségét, csakis személyiségem fejlesztésével érhetem el, ezért „rengeteget dolgozom magamon”, a lelkemen , hogy minél átfogóbb segítséget tudjak nyújtani a hozzám fordulóknak.

Rengeteg módszerrel megismerkedtem, mintpéldául a reiki-vel, a különböző szimbólumokkal, de szakmailag, mint masszőr is napi szinten tartom a tudásom. – Emlékszem még nagyapám mondataira, hogy a tudást senki nem tudja elvenni tőled fiam, tanulj és kinyílik számodra a világ.

EOS-lengyel-sándor

Egy fantasztikus rendszer, melyet mindenkinek bátran ajánlok.

Az elmúlt hetekben egy különleges workshopon jártam, ahol röpke 1,5 óra alatt, úgy érzem, olyan impulzusokkal gyarapodtam, amely hosszútávon meghatározza az elkövetkezendő 10 évem.
Nincs benne semmiféle varázslat, csupán létezik egy olyan hatékony módszer, amellyel megtanulsz fejlődni, megtanulod azt, hogy hogy élhetsz egy olyan életet, amire mindig is vágytál, sőt akár még ettől is többre lehetsz képes és mindezt az emberek javára forgathatod.

EOS-WORKSHOP

Sokan voltunk és rendkívül jó hangulatban tanultunk meg fejlődni.

Mit kaptam a workshopon? Milyen érzések törtek fel bennem?

Rövid idő alatt sikerült eltávolodnom a valóságtól és olyan működő technikákat kaptam, melyeket alkalmazva, sokkal sikeresebben oldom meg a felmerülő problémákat, sőt a hétköznapi életben is sikeresen alkalmazom. Kicsit olyan érzés, mintha hirtelen felülemelkednél a problémán és egy másik szemszögből, pl. felülnézetből látnád az adott gondot, amely ekkor már nem jelent kihívást, csupán egy feladatot, amit meg kell tenned és újra teljes lesz a kép. – Könnyebb, átláthatóbb élet és mindez elérhető mindenki számára.

Mi is ez a titokzatos és valóban működő módszer?

Talán már sokan kedvet kaptak ehhez a workshophoz, tréninghez és szeretnék, mind saját, mind a társadalom fejlődésére használni ezt a tudást.

Az EOS feltalálója Boris Zolotov, orosz matematikus, kibernetikus, az emberiség jövőjét megalapozó tudós és ember, míg a módszer magyarországi legnevesebb képviselője Lengyel Sándor.(Gattyán György, sikeres üzletember, 3.-ik leggazdagabb magyar mentora)

EOS-Norbi-masszőr

Lengyel Sándor előadása alatt…

De mi is az EOS? Hogyan segít a mindennapokban?

„Az EOS (Expert-Operator System) egy olyan képességfejlesztő rendszer, amelynek segítségével mérhetően fejlődik az intuitív képességed, valamint a gondolataid, és így a céljaid ráhatása a körülötted lévő világra. Eredményeképpen egyre több jó döntést hozol, hatékonyabbá válik a cselekvésed és a “szerencsét” a magad oldalára állítod. Ez a hatás megjelenik a karrier, a párkapcsolat, a siker és ennek megfelelően az általános boldogság területén is, így egyre több célodat éred el. Az EOS technikák gyakorlása által az új készségeiddel olyan személlyé válhatsz, amellyel képes leszel megvalósítani azt az életet, amelyet megálmodtál magadnak.” (Forrás: eos.hu)

Nem egyszerű elhinni, de működik…

Tudom, vannak akik szkeptikusak ezzel a témával kapcsolatban és vannak akik még nem ismerték fel az EOS-ban rejlő lehetőségeket, viszont akik próbálták a módszert(többek közt én is) hozzásegítette őket egy sikeresebb és boldogabb élethez, célokkal és ami még fontosabb, hogy magasabb szinten tudok segíteni a hozzám forduló embereken, mert nem csupán egy fizikai síkon gondolkodó masszőr, hanem emberek életmódját javító, gyógyító, segítő személlyé váltam.

eos-norbi-masszőr-jelen-van

Egyetlen kép készült rólam az oktatáson, ahol rendkívül figyelemról teszek tanúbizonyságot:)

Köszönöm EOS és Köszönöm Lengyel Sándor! Úgy gondolom, fogunk még találkozni.

Amennyiben bármilyen kérdése lenne az EOS tréningen megtapasztaltakkal kapcsolatban vagy masszázzsal, életmód javítással kapcsolatban írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra vagy hívjon telefonon a 06/30 594-9225-ös telefonszámon. – Amiben tudok, segítek.

Ha úgy gondolja bejegyzésem hasznos, segítsen ismerőseinek is kérem, ossza meg közösségi oldalán. – Köszönöm.

További információ az EOS módszerről az alábbi linken érhető el: www.eos.hu

Jó egészséget!

Az offline az új luxus

Amikor reggel felébredünk gyakran fogad az a látvány, hogy értesítések hada lepte el mobilunkat, egykis Facebook, Gmail,  Viber, vagy esetleg még pár  nemfogadott hívás, majd amikor a munkahelyünkre érkezünk tovább folytatódik az ördögi kör és gyakran már azt se tudjuk kinek válaszoltunk, vagy kinek nem, és ez az állandó készenlét már-már megvisel bennünket. Ismerős a helyzet? Ön is ebben a cipőben jár? Ha igen, bejegyzésem Önnek szól.

értesítés

Az állandó értesítésekre való reagálás megviseli idegrendszerünket.

2016-ban tény, hogy a leggyakrabban használt eszköz a mobiltelefon, egy felmérés alapján a napi ránézésekkel együtt átlagosan napi 2-3 órán keresztül nyomkodjuk készülékünket, míg egy irodai munkát végző személy a számítógép használattal együtt 10-16 órát tölt az állandó online jelenléttel „csekkolással”.

A birtokunkba jutó rengeteg információ nem csak eltereli figyelmünket, de idegrendszerünkre is hatással van, a rendszeres stresszhelyzetek negatívan hathatnak ránk.  A soha véget nem érő bejegyzésáradat miatt is bosszankodhatunk, azt érezhetjük elveszünk a tömegben és felületessé teszi kapcsolatainkat.  A közösségi oldalakon fellelhető ismerősök, a látásból ismerem típusú személyek újabb aggályokat vetnek fel, és a szabadabb viselkedési szabályok miatt könnyen válhatunk célponttá vagy épp ellenségé, sőt a hangulat és kapcsolati állapotunknál, belső kényszert teremthetünk magunknak arra, hogy kifelé próbáljunk megfelelni, ami újabb konfliktusokra vezethet.

Az értesítések bűvöletében...

Az értesítések bűvöletében…

Az e-mailekkel, értesítésekkel sincs ez másképp, azonnali késztetést érzünk, hogy már útközben reagáljunk a történésekre, egyből, átgondolás nélkül próbáljuk megoldani a problémákat több-kevesebb sikerrel.

Az állandó Online jelenlét kimerítő

Az információ feldolgozása, jelenlét, és a belső kényszer egy olyan állapotot szül, ami hosszútávon akár idegi kimerültséghez is vezethet. Viszont ha nem végezzük rendszeresen, azt érezhetjük, hogy kilógunk a társadalomból, és magányosak vagyunk.

Fáradt hölgy

Fáradtság, kimerültség az állandó online lét velejárója.

Üdv a Mátrixban

Amíg a telefonunkkal, számítógépünkkel foglalkozunk addig a való élet, a jelen megtörténik és előbb utóbb arra leszünk figyelmesek, hogy eltelt az idő, úgy hogy valójában csak a képernyőket simogattuk, hogy semmi érdembeli dolgot nem tettünk és a világ rengeteget változott.  – Erre már rengeteg milliárdos rájött és épp ezért töltik a szabadidejüket, olyan dolgokkal, ami valóban feltölti őket, nem enged a megfelelési vágynak, és újra kiegyensúlyozottabbak, produktívabbak lehetnek a mindennapokban.

Igen, ők azok az emberek, akiknek nem kell dolgozni, illetve a napi rutinban résztvenni, viszont mi nem vagyunk ilyen helyzetben, épp ezért szeretnék segítséget nyújtani , olyan szokások kialakításával, amik megszabadíthatnak az állandó online jelenléttől.

Mátrix-trilógia

A mátrix közelebb van, mint gondolnánk…

Mi lehet a megoldás?

Talán a legjobb az lenne, ha az okostelefonok helyett egy beszereznénk egy régebbi „buta telefont” pl. Nokia 3310-est. Persze erre eddig még kevesen vállalkoznak,  mert túl nagy kompromisszumokkal járna. Amíg ezt nem tudjuk elviselni, addig az a létező legjobb megoldás az önfegyelem, ha megtervezzük, mikor foglalkozunk a telefonunkon ezekkel az értesítésekkel. Javaslom, hogy akkor használjuk Őket, amikor nem foglalkoznánk semmi mással se. (pl. utazás közben jó alternatíva lehet.) Ezenkívül azt javaslom, hogy használjunk repülő üzemmódot, illetve kapcsoljuk ki az állandó szinkronizálást, amit az értesítési sávban találunk.  Hasznunkra lehet a Samsung és az iPhone készülékekben található ne zavarj mód is, ezzel megelőzhetjük azt, hogy állandóan a telefonunkat ellenőrizgessük.  Mégjobb ha magunkkal se visszük a telefonunkat pihenéshez, sőt nagy ívben kerüljük az okos kiegészítőket, okos karkötőket, órákat a relaxációnál, nyaralásnál. Persze ne vessük el őket örökre, viszont amikor pihenni szeretnénk tegyük le, engedjük el, és érezzük magunkat jól, a jelenben, MOST.

golfozó-milliárdos

A milliárdosok titka: Nyugalom, csend, béke… Üdv a jelenben!

A LUXUS most kezdődik

Az igazi luxus, az ha megélhetjük a mindennapokat, az élményeket, barátokat, családunkat, azt hogy süt a nap, vagy éppen eláztat az eső, ha sétálunk, ha jógázunk, ha masszíroznak, ha kutyázunk vagy éppen egy könyvet olvasunk a vízparton.

“Boldogság, jobb minőségű élet és hosszútávú egészség vár ránk, ha így pihenünk és éljük mindennapjainkat. Merjünk változtatni és éljünk jobban már ma. –  Csakis így érdemes.”

norbimasszor

Kérdése van? Írjon e-mailt, vagy hívjon telefonon, amiben tudok segítek!

Amennyiben bármilyen kérdése lenne a jobb élettel, relaxációval, a stressz elleni harccal vagy a gyógymasszázzsal kapcsolatban, írjon e-mailt a norbert@kiseri.hu-ra vagy hívjon telefonon a 06/30 594 9225-ös telefonszámon.

Ha hasznosnak találta bejegyzésem, kérem ossza meg másokkal is. – Köszönöm!

További hasznos egészségmegőrző cikkeket az életstílus blogon olvashat!

Jó egészséget!