2008-óta óta “ásom magam” egyre beljebb az egészségmegőrzés, masszázs, terápiák, spiritualizmus világába. Az évek alatt sok sok kérdéssel, találkoztam, és tudásomhoz mérten a legjobban igyekeztem segíteni, támogatni és mindemellett kielégítő “nem egyszavas” választ adni. Félreértés ne essék, nem Istennek tartom magam, csupán egy olyan segítőnek, aki egyre bővülő látásmódjával hozzásegíti Olvasóit, Követőit egy jobb életminőséghez. Ha kérdése van, hiszek abban, hogy több szem többet lát, épp ezért hoztam létre a nyilvánosság erejét kihasználva ezt az oldalt, ahol a norbert@kiseri.hu -ra írt e-mail keresztnévvel megjelenik, így nemcsak több ember adhat tanácsot rajtam keresztül, de a hasonló problémákkal küszködők is információra lelhetnek. Az oldal folyamatosan frissül!(Amennyiben egy adott problémára keres érdemes az F3-as billentyűt használni.)norbi-masszőr-masszázs-házhoz (52)

1.Kérdés
Kedves Norbert!

Sajnos nem tudok Önhöz elmenni, mert a lábam el van törve és Balatonfüreden lakom. Látva honlapján tájékozottságát, szeretném a segítségét kérni.
Július 7-én tibia fej darabos törése következtében megműtöttek. LISS lemez került beépítésre. Járókerettel járok.
A gyógytornát magam végzem, mert a füredi gyógytornászokkal kapcsolatban rossz a tapasztalat a családunkban.
Néha bemelegszik a térd alatt a lábam, majd szurkál és meg is dagad. Ilyenkor borogatom és elmúlik. Az orvos azt mondta, hogy mindent csak óvatosan csináljak és borogassam, el fog múlni. Vajon elég ez és mitől fog elmúlni?

Szeretném Önt felhívni telefonon ha megengedi és tanácsot kérni, hogy milyen torna gyakorlatokat szabad csinálni az én esetemben.

Elöre is köszönettel: Éva

1.Válasz:
Kedves Éva!

Először is megszeretném köszönni bizalmát és azt is, hogy hozzám fordult. Így látatlanban Orvosa tanácsára hallgatnék, illetve próbálnék nem helyi, például környező településekben keresni a gyógytornászt. Első körben mindenképp folytatnám a gyógytornát, de óvatosan, sok kis ismétléssel. Ami nem derült ki a levélből, hogy melyik lába fáj? Az amelyik eltört/ vagy pedig ellenkező oldalon?
Amennyiben az a lába fáj amelyik nem tört el, akkor azt lehet masszírozni, körkörös mozdulatokkal, és ezzel úgymond “konszenzuális”(másik oldalon is ható) hatást lehet elérni. Mivel a Liss lemez egy belső rögzítő ezért hosszabb ideig tarthat a “szervezetbe épülése”. Tetszik írni, hogy szurkál,meleg, és dagad, így ebből adódóan arra gondolnék, hogy gyulladásban van(és az orvos azért javasolta a vizes borogatást rá). Ami még nagyon jó gyulladáscsökkentő az árnika, illetve rozmaring tartalmú krém.(Nyílt sebre ne, ha van). Fontos megjegyezni, hogy ilyen esetben nagyon körültekintően kell eljárni, esetleg még indokolt lehet az indiferens(testhőmérsékletű) vízben való úszás, vagy kórházi kereteken belül igénybe vehető vízalatti torna. Ugyebár az lenne az elsődleges cél, hogy az izomsorvadást megakadályozzuk, de a törés következtében, a lábizmok teljesítménye és mérete csökkenni fog.(Mivel nincs használva), De amint a gyógyulás olyan szakaszába ér, apránként vissza fog térni, először a funkciózavar fog megszűnni és apránként egyre jobban terhelhető lesz a láb. (Minél fejlettebb egy izom, annál jobban funkcionál)
Fontos még kitérnem a tápanyagok fokozott bevitelére is, érdemes nagy dózisú vitamint szedni(Én a Scitec Multi Pro-t szedem és elégedett vagyok vele), és ezzel megfelelő egyenértékűen folyadékot is fogyasztania.
Illetve pácienseim közül nagyon sokan “istenítik” a Scitec Nem Forte készítményéthttp://shop.builder.hu/izuletvedo-keszitmenyek/scitec-nutrition-wod-crusher-nem-forte-36-kap-p11052

Esetleg még reflexológiás úton lehetne stimulálni a boka-tibia-térd részt, a reflexológia egy fájdalom ingerterápia, mellyel a test holografikus leképzésén keresztül az idegeket stimuláljuk, ezzel vérbőséget , keringésjavulást létrehozva az adott szervben szervrendszerben.
De első szakaszban mindenképp a pihentetés javasolt.

Remélem tudtam segíteni és tessék nyugodtan kérdezni, ha tudok válaszolni rá válaszolok, ha nem akkor megkérdezek egy ebben kompetens kollégát.

2. Kérdés
Kedves Norbi! Kérlek világosíts fel arról, hogy mi a különbség a testkezelések és a masszázsok között? Köszönöm válaszod. Orsi

2. Válasz
Kedves Orsi! Míg a masszázsokkal az izomzat állapotára,a gyógyításra és a kényelemre is hangsulyt fektet a masszőr, a testkezelések leginkább a külső előnyeit tartja szem előtt. Tehát bár más aspektusból szemlél ez a két módszer, mindegyik az egészségedet és a jó közérzetedet szolgálja.

3.Kérdés
Szia. Szex masszázst vállalsz? Geri

3.Válasz
Kedves Geri! Szexmasszázst NEM vállalok.

4.Kérdés
Szia! Segítségedet kérném,2éve tél óta fáj,merev hideg a térdem még mozgás közben is,1 hónapja szedek hialuront,(glük,kondr,msn-t)1 hete lenmag olajat is,és nem javul.Néha kosarazok ha tudok térdszoritóban. Mit tegyek? 21 éves vagyok üdv: Márk

4.Válasz
Szia Márk!

A megfelelő folyadék fogyasztásra odafigyelsz? Illetve érdemes lenne a kosarazást abbahagyni ideiglenesen. Az ízület hosszú idő alatt regenerálódni. (Ráadásul a térd a legbonyolultabb ízületünk)Ha nem változik, érdemes érdemes a dokit felkeresni.